Electrozi Inox

Categoria

Pret

leilei

Brand

Grosime electrozi (mm)

Material

Afișez 1 - 21 din 25 de rezultate

Filtre

Ce sunt electrozii de sudură

Electrozi de sudură se prezintă sub forma unor tije, de regulă, din metal și sunt realizați în așa fel pentru a conduce curentul electric.Electrozii de 2.5, 3.2, 4 mm sau alte dimensiuni, pot fi consumabili sau inconsumabili.

Aceștia din urmă sunt întâlniți mai frecvent, fiind realizați din sârmă de sudură, care la rândul ei este acoperită cu un strat ce are rolul de a proteja în cazul unor intemperii și de a ajuta la o stabilitate mai bună a arcului.

La ce sunt folosiți electrozii de sudură pentru inox 

Indiferent dacă ai nevoie deelectrozi din inox de 4 mm, 3.2 mm sau 2 mm, aceștia sunt folosiți pentru a suda materiale din inox, deoarece pentru un rezultat de calitate este important ca electrozii să fie din materiale identice sau similare cu cele folosite în fabricarea obiectului ce urmează a fi sudat.

Poți folosi acești electrozi la o mulțime de aplicații:

  • mese și scaune,
  • porți și garduri,
  • conducte,
  • echipamente pentru fabrici din tot felul de domenii,
  • piese auto,
  • filtre de apăetc.

După ce criterii trebuie aleși electrozii de sudură pentru inox

  • Compoziție chimică – acest indicator este important dacă vrei o bună compatibilitate cu materialul sudat. În componența electrozilor, pe lângă materialele standard (carbon, mangan, siliciu, crom) mai intră adesea și adaosuri de molibden, niobiu sau titan, cu rol de întărire a rezistenței.
  • Proprietăți mecanice – indicatorii care compun acest criteriu de selecție sunt:
    • limita de curgere,
    • rezistența la rupere,
    • alungirea și
    • rezistența la impact.

    Trebuie să știi clar ce așteptări ai de la sudura finală și să alegi electrozi suficient de puternici.

  • Curent sudură – acesta este determinat de grosimea electrodului folosit. La variantele de 2.5 mm, de exemplu, e necesar un curent de 70-100 A, iar la electrozii mai groși, de 5 mm, poți folosi chiar și 200 A.
  • Înveliș – în funcție de acest criteriu, putem întâlni electrozi rutilici (au pierderi foarte mici, permit sudarea din orice poziție și lasă în urmă puțină zgură), bazici (permit o sudură foarte rezistentă chiar și la temperaturi extreme și sunt potriviți mai ales pentru materiale mai subțiri, sudate în curent continuu) si celulozici (se pretează la activități ce presupun sudarea la curent continuu și cu tensiune mare).
  • Dimensiuni– aici ne referim în mod deosebit la diametrul electrodului. Nu cumperielectrozi din inox de 2 mm, daca vrei să sudezi un material cu grosime de 5 mm.

Întrebări frecvente 

De unde îmi dau seama ce tipuri de electrozi am nevoie? 

Pentru început, trebuie să alegi electrozii în funcție de aparatul pe care îl ai, deoarece este necesar ca aceștia să fie compatibili cu modelul deținut de tine. Apoi, este foarte important să alegi un diametru corect, mai ales în funcție de grosimea materialului asupra căruia vrei să acționezi. 

Cum să sudez corect inox cu un aparat TIG?

Sudura cu un aparat TIG poate fi complicată când se lucrează cu inox, ceea ce poate duce la deformare. Dacă în timpul procesului de lucru materialul nu e portocaliu-somon, ci gri-oxidat, ceva nu e în regulă. Din fericire, poți să sudezi corect dacă ești puțin atent la reglaje, fiind recomandat mai scazi din intensitatea curentului sau să folosești electrozi cu diametru mai redus.

Ce sunt electrozii 316L?

Dacă ai întâlnitelectrozi 316 L și nu știi exact ce este cu ei, află că sunt consumabile destinate aparatelor care pot suda atât în curent continuu, cât și alternativ. Aceștia sunt foarte rezistenți chiar și la temperaturi extreme, lasă în urmă un rezultat fin și sunt recomandați mai ales în industria chimică, la centralele hidroelectrice sau în construcții metalice.