Sarma Sudura ALUMINIU

Categoria

Pret

leilei

Brand

Grosime sarma (mm)

Material

Afișez toate cele 14 rezultate

Filtre

Ce să am în vedere când cumpăr sârmă de sudură din aluminiu

Cum se sudează cu sârmă din aluminiu

Procedura de sudură implică lipirea a două piese cu ajutorul căldurii sau presiunii, cu sau fără material de adaos, iar totul se realizează prin intermediul unui aparat de tip MIG-MAG.

În momentul în care se folosește material de adaos, în funcție de ce anume vrei să sudezi și de aparat, poți folosi sârmă din aluminiu, care se regăsește sub forma unei role și este consumabilă.

Modul de lucru este următorul: firul de sârmă este derulat de pe bobină, la o viteză prestabilită, curentul trece prin el și prin baza metalului și astfel de formează un arc electric ce produce lipirea. Ca rezultat vei avea o sudură curată și foarte rezistentă.

Ce este blazarea și prin ce e diferită de sudură

Unii caută sârmă tubulară pentru blazarea aluminiului, nu pentru sudare. Blazarea și sudarea sunt două tehnici diferite. Blazarea este o operație tehnologică tot de lipire cu adaos de metal (dacă e un material compatibil cu aluminiu, poți folosi sârmă de blazare pentru aluminiu), care nu topește, ci aduce aliajul de lipit într-o stare fluidă.

Aceasta poate fi de două tipuri:

  1. moale, când se face la temperaturi de până în 450 grade Celsius, și
  2. tare, când se poate ajunge și la 900 grade Celsius.

Sunt folosite o mulțime de metode ce pot duce la încălzire, iar aici amintim:

  • flacăra oxigaz,
  • bai de săruri topite,
  • lămpi de benzină,
  • cuptoare speciale,
  • tehnici ce folosesc inducția,
  • rezistența electrică sau
  • laserul etc.

Ai mare grijă să fii echipat în mod corespunzător pentru astfel de operațiuni, deoarece acestea sunt realizate sub o serie de factori de risc.

După ce criterii aleg rolele de sârmă din aluminiu

E bine să alegi cu cât mai mare grijă sarma flux de aluminiu. Pentru asta ține cont de:

  • Diametru – acest criteriu este foarte important pentru calitatea sudurii. Grosimea sârmei trebuie să fie cât mai apropiată de cea a obiectului asupra căruia acționezi, dacă vrei calitate cât mai bună.
  • Greutate – chiar dacă forma de prezentare este la rolă, ca și unitate de măsură pentru cantitate nu se folosește metru, ci kilogramul. Cu cât sudezi mai mult, cu atât va trebui să achiziționezi mai multe kilograme. 
  • Compoziție – dacă vrei să știi exact ce conține sârma pe care o cumperi, vei avea astfel de informații pe site-ul de achiziție. Astfel vei alege ceva care are o compatibilitate foarte bună cu ce urmează să sudezi.
  • Proprietăți mecanice – indicatorii care dau informații cu privire la acest criteriu de selecție sunt:
    1. temperatura la care materialul se topește,
    2. rezistența la rupere și
    3. alungirea.
  • Preț – costurile de achiziție pentru astfel de consumabile depind de greutatea rolei, dar și de grosimea firului. O greutate mai mare și un fir mai gros înseamnă automat și un preț mai mare.

Întrebări frecvente

Cât costă sârmele de sudură pentru aluminiu?

Prețul acestor consumabile variază, iar cele mai accesibile le găsești în jurul valorii de 100 RON. E vorba de rolele de 500 g, care au o grosime de 0.8 mm. 

Dacă vrei o rolă de 2 kg, cu grosime mai mare de 1 mm, atunci va trebui să pregătești un buget de aproximativ 200 RON, iar pentru variantele de 6 kg, de exemplu, costurile trec pragul de 400 lei. 

Se formează mulți spori în cordonul de sudură când folosesc sârmă de aluminiu?

Acest lucru este posibil, însă doar atunci când nu sudezi în mod corespunzător, mai exact când apropii prea mult duza de material.