PERII de Sarma

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez toate cele 3 rezultate

Filtre

Cea mai bună perie de sârmă

La ce se folosește o perie de sârmă în sudură

Când vine vorba de sudură, o perie de sârmă din inox ar putea fi foarte utilă. Este un accesoriu care nu trebuie să lipsească din trusa de scule a unui profesionist. Se folosește pentru a curăța materialul înainte de a suda, dar și pentru a îndepărta reziduurile rămase în urma acestui proces. 

Cum aleg cea mai bună perie de sârmă 

Pentru a face o alegere cât mai bună atunci când te interesează să cumperi  perii de sârmă, ia în calcul următoarele criterii de selecție:

  • Tipul

În funcție de modul în care sunt folosite, există două tipuri de perii de sârmă. În primul rând vorbim de cele clasice, manuale, cu mâner, care permit pătrunderea în spații mai greu accesibile. Poate dura ceva mai mult să scapi de rugina și/sau zgura de la sudură cu ajutorul lor, dar sunt potrivite mai ales dacă nu ai alte mașini performante la care poți atașa perii automate sau nu vrei să depinzi de o sursă de alimentare.

Mai poți întâlni și perii automate, care sunt de fapt accesorii pentru aparate precum polizoarele, bormașini etc. Sunt o bună alegere, deoarece reduc mult din timpul de lucru, dar vei depinde de o sursă de alimentare folosită de aparatul la care le atașezi și e mai greu să pătrunzi în spații mai mici. 

  • Materialele

De obicei, cele mai calitative perii de sârmă manuale/automate au țepii realizați din inox. Aceștia sunt foarte rezistenți și permit lucrul cu o mulțime de alte suprafețe metalice. Mai poți întâlni și variante din alamă, oțel sau alte materiale.

Diferențe mai mari apar la mânerul periilor. Acesta poate fi din lemn, caz în care priza va fi una foarte bună, plastic, dacă vrei o perie cât mai ușoară, și metal, dacă te interesează o rezistență cât mai bună.

  • Mâner

Accesoriile de acest tip care sunt manuale sunt perii de sârmă cu coadă. E important să ai în vedere calitatea acestei părți. Mai exact, ea trebuie să fie dintr-un material care să nu permită alunecarea sau să aibă o inserție specială pentru asta. Totodată, mânerele pot avea diverse forme, gândite în așa fel încât peria să fie ușor de folosit și pentru spații mai greu accesibile.

  • Dimensiuni

În ceea ce privește dimensiunile unei perii de sârmă, trebuie să ții cont de faptul că o variantă de dimensiuni mai mari va fi utilă pentru obiectele mai generoase, dacă vrei să acționezi mai rapid asupra lor. Periile de dimensiuni mai mici sunt utilizate de regulă pentru spații mai reduse, locuri mai greu accesibile. 

Ce alte accesorii sunt de ajutor când sudez

Alte accesorii de folos în procesul de sudură ar mai putea fi și:

  • cleștii pentru masă – utili pentru împământare, fiind accesorii ce nu trebuie să lipsească;
  • cleștii pentru electrozi – permit un contact mai bun între electrod și obiectul sudat;
  • markerele de marcaj – dacă vrei să notezi unde vrei să acționezi;
  • ciocan pentru zgură – permite curățarea materialului după ce ai sudat;
  • electrozi și sârme de diferite tipuri – sunt consumabile ale dispozitivelor și se aleg în funcție de necesități;
  • echipamente de protecție – ne referim în mod deosebit la ochelari, mască, salopetă, șorț, încălțăminte.

Întrebări frecvente

Ce modalități de curățare a zgurei mai există, în afară de utilizarea unei perii de sârmă?

Stratul de oxid care se formează în urma sudurii mai poate fi curățat și cu geluri decapante, aplicate pe zonele asupra cărora s-a acționat. Această metodă nu este însă extrem de dorită, deoarece poate deteriora suprafețe, poluează foarte mulți mediul înconjurător și implică costuri destul de ridicate. 

O metodă modernă și mult mai simplă este cea a folosirii unor echipamente speciale, care utilizează procedee chimice de curățare. Se folosesc soluții speciale, care îndepărtează eficient reziduurile, permit curățarea în timp scurt și nu poluează atât de mult mediul înconjurător. 

Cât costă o perie de sârmă?

Prețurile pentru astfel de produse sunt foarte reduse, inclusiv cele pentru variantele care se atașează la bormașini, flexuri etc. De cele mai multe ori un astfel de accesoriu costă până în 20 RON.