SORTURI Sudura | GECI piele

Categoria

Pret

leilei

Brand

Marime Haina

Afișez toate cele 7 rezultate

Filtre

Importanța unui șorț pentru sudură

De ce este important să folosesc un șorț pentru sudură

Nu este simplu să sudezi, iar această activitate implică și lucrul în condiții ce pot fi periculoase, deoarece se lucrează la temperaturi foarte mari și sunt împrăștiate scântei peste tot.

În cazul persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniul acesta este importantă folosirea unor piese de îmbrăcăminte de calitate, care să fie rezistente la foc.

Printre acestea se numără și șorțul, care oferă o protecție suplimentară la scântei și alți factori, astfel încât să ai un grad de siguranță cât mai mare. 

Cum se alege șorțul potrivit

Pentru a face o investiție cât mai bună și pentru a merita să dai banii, alege un șorț de protecție pentru sudor care să fie potrivit pentru tine.

  1. Calitatea/Materialul

În primul rând, urmărește calitatea, criteriu de care îți vei da seama din materialul folosit.

  1. Ca un astfel de echipament să fie bun pentru sudură, trebuie să fie confecționat din piele. Foarte apreciată este pielea de vită, care este suficient de groasă, rezistentă, elastică și confortabilă.
  2. Urmează apoi cea de oaie, care este moale și oferă un mare grad de confort, dar și de porc, aceasta fiind de obicei ceva mai poroasă și mai ieftină.
  • Dimensiunile

În alegerea unui șorț pentru sudură, din piele, foarte importante sunt dimensiunile. Un astfel de articol vestimentar poate fi foarte incomod dacă este prea mare, deoarece din orice tip de piele ar fi, tot are o anumită rigiditate.

E important să alegi o circumferință suficient de mare încât să te protejeze, dar să permită confort și o închidere stabilă. 

La dimensiuni intră și lungimea. Șorțurile de sudură trebuie să ajungă cel puțin până în zona genunchilor, dar, dacă nu îți este incomod, ele pot fi și mai lungi.

  • Modalitatea de închidere

Modalitatea de închidere este un alt factor ce ar putea conta când cumperi un șorț de sudor, din piele. Cel mai confortabil este să ai șnururi pe care să la prinzi rapid chiar și atunci când poate ai mănuși pe mâini. Mai sunt însă și variante cu tot felul de catarame ce permit o închidere reglabilă, dar trebuie să ai de regulă mâinile libere pentru a acționa sistemul.

  • Culoarea

Unele persoane mai țin cont și de culoare și nu e nimic greșit în asta. Cel mai frecvent vei întâlni nuanțe de maro, dar mai sunt disponibile și variante pe galben, alb, gri, roșu.

Dacă nu vrei să se cunoască fiecare urmă de murdărie, optează pentru o culoare cât mai prietenoasă. Pentru a fi ușor de utilizat, unele articole mai au și buzunare sau curea ajustabilă în zona gâtului.

Cum trebuie să fie echipat un sudor

Echipamentul unui sudor trebuie să fie unul complet pentru a proteja într-adevăr. Doar un șorț de piele pentru sudură nu va fi niciodată suficient, indiferent de cât de calitativ este. 

Trebuie să oferi protecție în zona capului, printr-o cască specială, o mască de sudură adecvată, căști pentru urechi și ochelari care să nu permită arderea corneei. Apoi, mâinile trebuie și ele asigurate prin mănuși din piele, rezistente la factorii ce ar putea afecta în procesul de sudură. 

Ia în calcul și îmbrăcămintea adecvată, care poate fi formată dintr-o salopetă fabricată din materiale ignifuge, dar și încălțămintea, ce trebuie special aleasă pentru sudură (cu vârf protector, rezistentă la foc).

Întrebări frecvente

Cum îmi dau seama dacă un șorț respectă standardele de protecție?

Fabricanții au obligația de a insera pe etichetele produselor standardele de protecție pe care acestea trebuie să le respecte. În ceea ce privește șorțurile pentru sudură, urmărește inscripția EN ISO 11611 – standard de conformitate pentru îmbrăcăminte de protecție utilizată la activități de sudură și tehnici conexe.

Pot folosi șorț cu folie de aluminiu la sudură?

Șorțurile din acest material nu sunt potrivite pentru sudură, deoarece ele nu protejează în cazul în care sar multe scântei sau corpul tău intră în contact cu o sursă foarte puternică de căldură.