Burghii si Freze Puncte SUDURA

Afișez singurul rezultat

Filtre

Ce este o freză pentru puncte de sudură

Ce este sudura în puncte

Sudura în puncte este o tehnică prin care două plăci metalice sunt îmbinate. Totul se face cu ajutorul unui aparat special, fără material de adaos. Practic, se folosesc doi electrozi fabricați din aliaj de cupru, care transmit curent electric prin aplicarea unei forțe de comprimare. 

Tehnica aceasta se aplică cel mai frecvent când se acționează asupra tablelor din oțel, dar poate fi utilizată și pe aluminiu, însă implică alocarea unor costuri mai mari, deoarece acest material are o conductivitate termică mai mare și e nevoie de transformatoare puternice.

De ce am nevoie de o freză pentru puncte de sudură

Uneori, materialele ce au fost sudate în puncte trebuie desfăcute. Acest lucru nu se face pur și simplu, ci cu ajutorul unei freze care are rolul de a îndepărta sudura. Astfel de freze sunt aparate care folosesc burghie speciale de diverse dimensiuni, pentru ca totul să se facă într-un mod cât mai profesional, cu daune cât mai puține și cu precizie cât mai bună.

În principal sunt trei motive pentru care oamenii optează pentru eliminarea punctelor de sudură: nu sunt mulțumiți de rezultatul obținut în urma unui astfel de proces, vor să salveze anumite piese dintr-un ansamblu care nu mai e folositor sau vor să modifice diverse piese și trebuie distrusă îmbinarea făcută în anumite zone.

Cum aleg o freză pentru puncte de sudură

Când cumperi o freză pentru puncte de sudură ține cont de:

  • Diametru – informația aceasta este importantă, deoarece trebuie să alegi un dispozitiv care să permită realizarea unor găuri la dimensiunile de care ai nevoie.
  • Viteză – caută un aparat care să funcționeze rapid, pentru a nu pierde foarte mult timp cu o astfel de activitate.
  • Greutate – aspect care contează mai ales atunci când folosești frecvent un astfel de dispozitiv și nu vrei să îți obosești prea mult mâinile.
  • Nivel de zgomot – acest aparat poate produce destul de mult zgomot, motiv pentru care, dacă pentru tine ar putea fi deranjant, caută o variantă ceva mai silențioasă.
  • Caracteristici cheie – sunt foarte apreciate modelele ce au menghină de fixare reglabilă, formă ergonomică, burghie diverse etc.

Întrebări frecvente

Cum mai pot fi îndepărtate punctele de sudură?

Unii folosesc pentru a îndepărta punctele de sudură polizorul, însă este necesară multă grijă și îndemânare, iar daunele provocate pot fi destul de mari. Această unealtă nu poate fi însă folosită pe toate obiectele, mai ales dacă este vorba de locuri mai greu accesibile.

Poți să folosești pentru a îndepărta punctele de sudură și burghie clasice. Pur și simplu dai gaură în locul în care s-a făcut punctul de sudură. Procedura este una simplă, poți folosi orice burghiu ai nevoie, în funcție de dimensiunea necesară, însă daunele pot fi destul de mari, iar uzura burghielor se produse foarte frecvent.

Ce folosesc pentru a îndepărta un cordon de sudură?

Dacă nu vorbim de simple puncte de sudură, ci de cordoane, atunci va trebui să folosești dispozitive care sunt mai puternice, precum ferăstraie circulare, aparate de tăiere cu plasmă, dispozitive ce folosesc burghie mai mari etc. Îndepărtarea cordoanelor de sudură va lăsa însă urme vizibile și totul trebuie apoi șlefuit și prelucrat pentru a arăta bine.

Cum să nu îndepărtez sudura dacă vreau să produc cât mai puține daune?

Dacă vrei să produci cât mai puține daune asupra obiectului de pe care vrei să îndepărtezi sudura, evită metodele mecanice de lucru. Da, este tentant să folosești dalta și ciocanul, deoarece nu trebuie să investești în aparate performante, dar este posibil să provoci daune pe care mai apoi să fie mai dificil de remediat.