PASTA Abraziva

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez toate cele 3 rezultate

Filtre

Ce este și cum se folosește pasta abrazivă

Ce este pasta abrazivă

Pasta abrazivă verde, roz, albă sau albastră este un produs utilizat pentru șlefuire, finisare, lustruire și rodare, atât în cazul materialelor feroase, cât și a celor neferoase. Este compusă dintr-un amestec de abrazivi sintetici și produse petroliere și poate fi solidă sau semifluidă.

Un astfel de produs este foarte util dacă vrei să scapi rapid de zgârieturi superficiale sau dacă vrei să recondiționezi anumite obiecte. 

Ce să urmăresc atunci când vreau să cumpăr pastă abrazivă

Alegerea pastei abrazive trebuie făcută cu grijă la detaliile cele mai importante. Acestea sunt:

 • Metoda de prezentare

Vei întâlni două tipuri de pastă de șlefuit pentru metale sau nemetale:

 1. solidă – e sub forma unor batoane de aproximativ 15 x 4 cm, poate fi utilă în șlefuire și lustruire cu produse din pâslă, textil sau piele și poate fi curățată cu apă caldă și detergent.
  Vine în mai multe culori, fiecare având propriul rol:
 • roz – pentru oțel, inox, aluminiu;
 • alb – alamă turnată, inox autentic;
 • albastru – lustruire metal;
 • verde – obținerea efectului de luciu oglindă la obiectele confecționate din oțel inoxidabil.

Mai e și varianta de pastă plastic, folosită la plexiglas.

 1. semifluidă – se comercializează de regulă în recipiente de tip găleată și se utilizează pentru rodarea componentelor prezente la motoare, angrenaje și robineți. Poate fi spălată cu petrol.
 • Culoarea

Acest aspect este important, deoarece nuanța înseamnă de obicei o pastă cu o anumită granulație, după cum urmează:

 • roz – 180,
 • alb – 320,
 • albastru – 800,
 • verde – 320 sau 1000.

Cu cât valoarea e mai mare, cu atât șlefuirea va fi mai fină.

 • Materialul pe care poate fi aplicată

Pentru succesul operațiunii și pentru o eficiență sporită, urmărește să cumperi un produs potrivit materialului din care e fabricat obiectul asupra căruia vrei să acționezi. De exemplu, dacă vrei să înlături zgârieturile de pe un cadru din inox, ai nevoie de o pastă de lustruit inox, nu de una dedicată stric aluminiului. 

 • Greutate

Vei observa că la fiecare pastă de șlefuit este trecută și greutatea batonului. Cu cât această valoare e mai mare, cu atât materialul respectiv îți va ajunge pentru o perioadă mai îndelungată sau pentru aplicarea pe suprafețe mai generoase. Poți găsi variante de 150-200 g, dar și batoane mult mai generoase, de 1-1.4 kg. 

Întrebări frecvente

Ce alte tipuri de paste abrazive există?

Mai poți găsi și paste adezive pentru curățarea mâinilor, care sunt utile pentru a îndepărta petele persistente de murdărie. Ele au un miros plăcut și nu doar curăță, ci și hidratează. Cunoscute sunt și pastele abrazive pentru vase, care de regulă sunt soluții de curățat naturale.

Cum se aplică pasta abrazivă?

Pentru a aplica ușor pasta abrazivă de tip baton, poți fie să încălzești puțin zona/obiectul respectiv, după care să plimbi batonul pe suprafața dorită, fie să încălzești pasta și să o aplici apoi pe obiect.

Dacă alegi o pastă care vine la tub, aceasta va fi mai ușor de aplicat, deoarece va trebui doar să întinzi soluția pe zona dorită și cu mișcări circulare, cu ajutorul unei lavete, să o prelucrezi până când devine transparentă. 

Nu toate produsele se aplică la fel, motiv pentru care este important să citești atent și instrucțiunile de utilizare.

Pasta abrazivă pentru plexiglas are granulație?

Nu, această pastă nu are granulație, ci e formată din pulbere de oxizi și diverse alte adaosuri. Este ideală pentru a șlefui obiecte din plexiglas care arată neplăcut, și se curăță ușor, cu apă caldă și detergent.