Magneti | Clesti | Ciocane

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez toate cele 4 rezultate

Filtre

Cum folosesc un magnet de fixare pentru structuri metalice

Ce sunt magneții de fixare pentru sudură

Magneții de fixare pentru sudură (vinclurile) sunt accesorii foarte utile în acest domeniu, deoarece ajută la poziționarea piesei asupra căreia se acționează în așa fel încât totul să fie cât mai simplu, sigur și precis. Utilizarea lor presupune o bună fixare fără a fi necesar să apelezi la încă o persoană pentru a ține piesa, iar aceasta din urmă nu se va deplasa cu ușurință. Totodată, un astfel de magnet este foarte util și atunci când vrei să ridici cu ajutorul său un anumit obiect metalic. Condiția necesară pentru a funcționa este ca acesta să fie utilizat cu obiecte ce conțin mult fier. 

Ce caracteristici au magneții industriali

Magneții de fixare pentru sudură fac parte din categoria magneților industriali și au o serie de caracteristici ce îi fac să fie foarte apreciați.

  • sunt permanenți, ceea ce înseamnă că nu se vor uza rapid și nu este necesar să fie folosite piese de schimb sau să se acționeze asupra lor cu tehnici ce le prelungesc durata de viață;
  • ajută la manipularea simplă și rapidă a obiectelor în timpul sudurii și nu numai;
  • sunt foarte simplu de întreținut și utilizat;
  • nu necesită conexiune la o sursă de energie electrică, motiv pentru care pot fi folosiți oriunde ai nevoie.

Criterii de selecție

Dacă vrei să cumperi un magnet de fixare pentru sudură ai în vedere următoarele aspecte:

  • Dimensiuni – trebuie să cumperi un produs care să aibă dimensiuni suficient de mari pentru obiectele asupra cărora vrei să acționezi. Una este sa sudezi piese care au lungime de până în 40-50 cm și alta este să ai nevoie să obții unghiuri și să fixezi piese de peste 50-100 cm. 
  • Forța maximă – acest detaliu este foarte important mai ales atunci când dorești să folosești magnetul și pentru a manipula piesa pe care o sudezi. La fiecare produs în parte ți se va specifica ce greutate poate să susțină, pentru a ști când poți sau nu să folosești magnetul.
  • Unghiuri de fixare – în funcție de modul în care este realizat magnetul poți să obții diverse unghiuri. De regulă vorbim de 45, 90 și 135 de grade.
  • Temperatura de lucru – este importantă mai ales dacă vrei să folosești aparate care acționează cu temperaturi foarte ridicate, care ar putea duce la deteriorarea magnetului.
  • Caracteristici cheie – printre cele mai apreciate detalii aici avem: întrerupătorul on/off, orificiu pentru agățare/detașare, dar și prezența unui mâner.

Întrebări frecvente

Când folosesc magneți de fixare

În afară de a fixa piesele ce urmează a fi sudate și de a manipula diverse elemente, magneții industriali mai sunt utilizați și atunci când se dorește filtrarea bucăților de metal ce ar putea ajunge accidental în diverse materii prime sau mase plastice, pentru a fixa anumite anunțuri temporare în vitrine, pentru a recupera anumite obiecte metalice din zone mai greu accesibile, pentru a deplasa obiecte ce conțin fier pe suprafețe restrânse sau pentru a colecta deșeuri metalice.

Cum poziționez magnetul triunghi pentru a obține unghiul dorit?

Magneții ce permit fixarea în diverse poziții pentru a obține unghiuri diferite au o formă triunghiulară. Dacă vârful este în jos, unghiul obținut în laterale va fi de 135 de grade, dacă vârful este în una din laterale se formează un unghi de 90 de grade, iar dacă este în sus atunci se obțin unghiuri de 45 de grade. 

Pot folosi magneți și pentru unghiuri de 30 sau 60 de grade?

Da, există și produse ce permit acest lucru. Acestea au frecvent formă hexagonală și pot da unghiuri nu doar de 30 și 60 de grade, ci și de 45, 75 sau 90 grade.