COTIERE | JAMBIERE | GENUNCHIERE | CENTURI

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez toate cele 7 rezultate

Filtre

Jambiere pentru sudor și alte echipamente de protecție
Importanța protecției atunci când sudez
Sudura implică lucrul la temperaturi foarte înalte, cu metale care se topesc și scântei care se împrăștie. În plus, mai produce și raze ce pot fi foarte dăunătoare pentru ochi, motiv pentru care este deosebit de important să respecți regulile de protecție și să îmbraci un echipament adecvat. Dacă vei face asta, în cazul unor evenimente neplăcute reduci din riscul de a te răni și de a provoca daune foarte mari. 
De ce sunt necesare cotierele și jambierele
Cotierele și jambierele nu sunt tocmai cele mai populare echipamente de protecție. Unii le consideră inutile și într-adevăr nu sunt musai necesare dacă te echipezi în mod corespunzător în rest. Dacă te îmbraci cu o cămașă rezistentă la foc și ai mănuși lungi, atunci nu mai ai nevoie și de cotiere pentru sudură. Însă, dacă folosești îmbrăcăminte normală, adaugă-i acesteia protecția necesară și echipează-te cu astfel de accesorii.
La fel se întâmplă și în cazul jambierelor. Dacă ai o pereche de pantaloni speciali pentru sudură și încălțăminte adecvată, nu mai sunt musai necesare. Pot fi însă foarte protective, dacă porți pantaloni normali și încălțăminte clasică. 
Atât cotierele, cât și jambierele trebuie să fie realizate din materiale de calitate foarte bună, rezistente la foc, scântei și temperaturi foarte ridicate. Vei vedea ca poți întâlni cotiere care acoperă în totalitate mâinile sau doar o parte și jambiere care protejează partea de jos a piciorului, de la genunchi până la glezne sau vin inclusiv peste încălțăminte. 
Ce alte materiale de protecție mai pot folosi
Pe lângă cotiere de sudor și jambiere mai poți folosi și alte echipamente de protecție. Unele sunt chiar obligatorii:

Masca de sudură – aceasta nu trebuie să lipsească, deoarece protecția la nivelul ochilor este deosebit de importantă. Ai variante clasice de măști, cele care se țin în mână, care au un vizor prin care trebuie să privești, dar și măști moderne, automate, care se bagă pe cap și care ajustează singure luminozitatea. Dacă mergi pe varianta clasică, adaugă și o pereche de ochelari pentru protecție suplimentară.
Mănuși – sunt elemente absolut necesare, deoarece altfel te poți arde chiar dacă ești foarte atent. În timpul sudurii sar stropi, scântei, iar mâinile trebuie apărate. Mănușile sudorilor sunt de obicei confecționate din piele de vițel, pentru a fi rezistente, dar și confortabile și trebuie să acopere cât mai mult din mâini.
Șorț – un astfel de echipament nu doar că te ajută să nu îți murdărești hainele, ci le și protejează. Trebuie confecționat din piele rezistentă, este bine să aibă o lungime cât mai mare și un sistem de închidere cât mai simplu.
Salopetă – aceasta este o piesă de îmbrăcăminte care trebuie să fie realizată dintr-un material tratat în așa fel încât să fie rezistent la foc, pentru a-ți proteja cât mai bine corpul.
Mască de protecție – în timpul sudurii se formează fum, dar de multe ori sunt degajate și gaze ce pot fi toxice. Cel mai bine este să folosești o mască specială, care să îți protejeze plămânii si să te ajute să respiri bine.

Întrebări frecvente
Cum trebuie să pregătesc mediul în care voi suda?
Nu doar echipamentele de protecție sunt importante. Când vorbim de siguranță în sudură trebuie să se țină cont și de pregătirea corespunzătoare a mediului. Acesta trebuie să fie bine ventilat, pentru a nu inhala în plămâni fum și alte substanțe toxice. Totodată, este recomandat să asiguri un spațiu suficient de mare între zona în care sudezi și obiectele din jur. 
Cum aleg echipamentele de sudură?
În primul rând trebuie să alegi elemente care să îți protejeze cât mai mult din corp, apoi, este necesar ca acestea să aibă mărimi potrivite pentru tine, astfel încât să îți fie confortabile și să te apere cu adevărat. 
Totodată, fii atent la cât de ușor sunt de folosit produsele pe care le alegi și ai în vedere materialele din care sunt fabricate, pentru a fi cât mai calitative și utile.