Manusi Protectie Sudura

Categoria

Pret

leilei

Brand

Marime Manusi

Afișez toate cele 18 rezultate

Filtre

Cele mai bune mănuși de sudură

De ce sunt atât de importante mănușile de sudor

Sudatul nu este ceva simplu și poate fi și periculos dacă nu te echipezi în mod corespunzător. Pentru asta, este foarte important să ai mănuși de sudor, pe lângă alte echipamente. Ele îți vor proteja mâinile în cazul în care intră în contact cu scânteile și căldură, astfel încât să nu ai parte de evenimente neplăcute. 

Într-o astfel de activitate se lucrează la temperaturi foarte mari și adesea cu obiecte mai grele și/sau ascuțite, motiv pentru care mănușile vor fi foarte utile.

Cum alegi cele mai bune mănuși de sudor

Când vrei să cumperi mănuși de calitate, acestea trebuie să fie potrivite pentru tine și pentru modul în care lucrezi. Prin urmare, fii atent la:

 1. Mărime – e important să alegi mărimi potrivite pentru cât sunt mâinile tale de mari. Dacă alegi mănuși prea largi, nu doar că îți vor fi incomode, dar riști și să îți alunece din mâini în cele mai nepotrivite momente. Dacă sunt prea mici, nu vei putea să îți folosești degetele în mod corespunzător. De regula mărimile sunt:
 • S – 190 mm,
 • M – 216 mm,
 • L – 229 mm,
 • XL – 241 mm și
 • XXL – 267 mm.

Pentru a afla ce valoare îți corespunde, măsoară circumferința palmei, începând cu degetul arătător. 

 1. Materiale – cei mai mulți aleg la exterior mănuși de sudor din piele, mai exact din piele de vită, oaie sau porc, deoarece sunt materiale rezistente și moi, pentru a oferi atât calitate cât și confort. În interior poți găsi bumbac sau alte materiale mai moi care este foarte important să fie tratate pentru a fi rezistente la foc. 
 2. Lungime – pentru a fi cât mai protejat, optează pentru mănuși mai lungi, care să acopere și o parte din braț sau măcar încheieturile.

Ce alte echipamente sunt recomandate la sudură

 1. Mască – asigură protecție la nivelul ochilor și este obligatorie atunci când sudezi, deoarece altfel riști iritarea corneei, ceea ce poate duce la orbire. Masca poate fi ținută în mână, caz în care ai nevoie de dexteritate și nu e foarte comod, sau introdusă pe cap, ceea ce îți oferi și mai mult confort.
 2. Îmbrăcăminte – este necesar ca hainele pe care le porți să te protejeze de eventualele scântei care ar putea să sară. Ai grijă să fie confecționate din materiale ignifuge. Poți opta pentru:
 • salopetă,
 • șorț,
 • protecții pentru brațe.
 1. Încălțăminte – bocancii speciali pentru sudură sunt foarte importanți, oferind protecție în caz de șocuri electrice, căldură excesivă, arsuri sau foc.
 2. Ochelari – dacă folosești o mască de sudură care se ține în mână, utilizează în același timp și ochelari, pentru protecție suplimentară.
 3. Cască – Având în vedere ce presupune sudura, capul trebuie și el protejat în permanență. Asta poți face cu ajutorul unei căști.
 4. Protecție pentru urechi – în timpul sudurii zgomotele emise pot fi foarte puternice, motiv pentru care dopurile de urechi ar putea fi utile. Mai mult decât atât, dacă vrei să te protejezi de eventualele scântei care pot ajunge în urechi, ia în calcul achiziționarea unor căști speciale pentru urechi.

Întrebări frecvente

Mănușile de lăcătuș sunt diferite față de cele pentru sudori?

Dacă vrei să cumperi mănuși de lăcătuș, din piele acestea sunt diferite față de cele de sudură, deoarece de obicei nu este necesară o protecție atât de mare ca la sudat. În plus, mâinile lăcătușilor lucrează cu piese mai fine. Mănușile pot fi ceva mai scurte, nu sunt atât de rigide, având întărită doar partea dorsală textilă, iar în palmă au căptușeală. 

La ce mai pot folosi mănușile de sudură?

Mănușile de sudură sunt folosite frecvent și pentru a manevra obiecte grele, deoarece protejează în cazul unor muchii mai ascuțite, sunt utilizate în medii industriale în care te poți lovi la degete și astfel amortizezi loviturile, dar și în alte industrii în care se lucrează cu temperaturi foarte ridicate.