CARUCIOARE Aparate sudura

Categoria

Brand

Afișez singurul rezultat

Filtre

Cel mai bun cărucior pentru aparatul de sudură

La ce mă poate ajuta un cărucior pentru aparatul de sudură

Atunci când sudezi foarte mult, chiar și un aparat de până în 10 kg poate fi obositor de purtat după tine când te muți dintr-un loc în altul, iar dacă vorbim de aparate de sudură mari, profesionale, acestea sunt și mai dificil de manevrat. În astfel de cazuri, soluția cea mai bună poate veni de la un cărucior pentru aparatul de sudură. 

Aceste accesorii nu doar că îți oferă posibilitatea de a transporta ușor aparatul, dar te ajută să te și organizezi, deoarece, de regulă, au mai multe niveluri care sunt utile pentru păstrarea a diferite accesorii necesare în sudură. 

Cum aleg un cărucior pentru aparatul de sudură

Există o serie de criterii de selecție importante, pe care e bine să le iei în calcul când vrei să achiziționezi un astfel de produs.

  • Dimensiuni – în privința mărimilor pe care le are un astfel de produs, trebuie să ai în vedere mai multe detalii: dimensiunile totale, mărimile fiecărui raft în parte, dar și distanța dintre rafturi. Astfel, te vei asigura de faptul că vei putea folosi respectivul căruț pentru aparatul de sudură în cele mai bune condiții. 
  • Greutatea susținută – greutatea totală a unui cărucior nu e foarte importantă, deoarece vei avea la bază roți și transportul va fi destul de ușor. Ce contează cu adevărat este greutatea pe care produsul o poate susține. Calculează bine totul, inclusiv accesoriile pe care vrei să le transporți și caută ceva potrivit din acest punct de vedere.
  • Număr de niveluri – pentru a avea parte de o experiență cât mai utilă, cărucioarele pentru sudură vin cu mai multe rafturi, de obicei sunt două sau trei.
  • Roțile de la bază – aceste piese componente ale unui cărucior de sudură pot fi atât fixe, cât și pivotante. De multe ori, cele din față se rotesc la 360 de grade, iar cele din spate sunt fixe. Pot fi diferite și dimensiunile lor, mai exact, cele din spate sunt adesea mai mari decât cele din față. Toate detaliile legate de roți sunt gândite în așa fel încât să ai parte și de o manevrare ușoară, dar și de stabilitate.
  • Caracteristici cheie – printre cele mai apreciate aspecte din acest punct de vedere vei regăsi:
  1. lanțurile pentru fixarea buteliilor de gaz,
  2. mânerele ergonomice,
  3. sertarele de depozitare și
  4. cârligele pentru arzător.

Întrebări frecvente

Ce sunt cărucioarele pentru procesele automatizate de sudare?

Aceste tipuri de cărucioare sunt mult diferite de cele pentru transport. Ele sunt dispozitive performante, care îi ajută pe sudori să obțină cordoane de sudură de înaltă calitate, lucrează cu o viteză constantă, cu mare precizie și se deplasează pe șine sau pe roți. 

Cât costă un cărucior pentru aparatul de sudură?

Dacă nu vrei un cărucior foarte mare, poți găsi modele rezistente și cu tot felul de compartimente la un preț de până la 500 RON. Dacă îți dorești ceva mai performant, folosit pentru uz industrial, pentru aparate de mari dimensiuni, atunci prețurile ajung la peste 2.000 RON.

Sunt cărucioare și pentru butelii?

Da, poți găsi variante cu care se transportă doar butelii. De regulă au un mâner lung pentru transport, două roți la bază și un suport cu lanț pentru fixare. Sunt însă și cărucioare pe care poți monta atât aparatul, cât și butelia. Depinde de ce anume ai nevoie, dar și de cât de mult vrei să investești într-un astfel de produs.