Electrovalve Gaz

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez toate cele 5 rezultate

Filtre

Ce este electrovalva pentru gaz la aparatele de sudura

Aparatele de sudură care folosesc diverse tipuri de gaz au nevoie de o electrovalva de gaz pentru a controla fluxul acestor substanțe și pentru a permite utilizarea dispozitivului în cele mai bune condiții de siguranță. 

De regulă, electrovalvele sunt folosite în multe domenii, deoarece ele ajută la oprirea, eliberarea, dozarea, distribuirea și amestecarea unor fluide. Principiul lor de funcționare este următorul – în momentul în care încep să lucreze, se formează un câmp magnetic ce duce la acționarea unui piston. Acesta din urmă se mișcă și după caz închide sau deschide un circuit.

Ce contează atunci când cumpăr o electrovalva de gaz

Dacă folosești o electrovalva 24v, 12v sau o alta valoare, se poate întâmpla ca în anumite momente această să se defecteze. Uneori poate rugini, alteori a fost afectată din cauza unei pene de curent sau a tensiunii incorecte, alteori poate e blocată de murdărie. În cazul în care nu se poate face nimic pentru a o repara, e necesară schimbarea. 

În momentul în care cumperi o electrovalvă de gaz nouă, ai în vedere următoarele aspecte:

  • Presiunea – este exprimată în bari. Cu cât această valoare e mai mare, cu atât vorbim de performanțe mai bune, de o utilizare mai rapidă și de un preț mai semnificativ.
  • Pentru ce e utilizată – trebuie să cumperi o piesă care să poată fi utilizată pentru tipul de gaz folosit la sudură (CO2, argon, heliu, oxigen etc.)
  • Alimentare – tensiunea de alimentare poate fi diferită de la caz la caz. Sunt aparate de sudură ce folosesc 12 sau 24v, dar și modele mai performante, ce folosesc o tensiune de alimentare de 42v sau 230v.
  • Temperatura de funcționare – ține cont de acest aspect pentru a prelungi durata de viață a acestei piese componente și implicit a aparatului.
  • Compatibilitatea cu aparatul pe care îl ai – asigură-te de faptul că piesa pe care o comperi se va potrivi la aparatul de sudură pe care îl ai. 

Dacă din informațiile de pe site-uri nu te lamurești clar în această privință, cere detalii suplimentare.

Întrebări frecvente

De unde pot cumpăra o electrovalvă de gaz pentru aparatul de sudură

Aceste piese de schimb pot fi cumpărate cel mai simplu din magazinele online. Astfel ai posibilitatea de a cumpăra la orice ora, poți să compari cu ușurință prețurile și nu trebuie să mai pierzi timpul prin magazine. 

Pe site-urile online precum Kobill.ro, de exemplu, poți să găsești prețuri bune, corecte, dar și reduceri.

Cât costă o electrovalvă de gaz

De obicei, prețul unei electrovalve de gaz pentru aparatul de sudură se învârte în jurul valorii de 100 de lei. Nu sunt produse foarte scumpe.

Cine mă poate ajuta să schimb electrovalva

Electrovalvele sunt piese rezistente care lucrează fără probleme și în medii acide, corozive sau cu temperaturi extreme. Uneori însă, se mai pot defecta. Dacă vrei să faci totul în deplină siguranță când trebuie înlocuite, ai în vedere faptul că astfel de piese e bine să fie montate de către o persoană autorizată, care se pricepe cu adevărat. Operațiunea e una destul de complexă și necesită cunoștințe temeinice pentru un rezultat sigur.

Ce tipuri de electrovalve mai există

Pe lângă electrovalvele pentru gaz, mai există și variante pentru apa, folosite la irigații. Acestea se aleg în funcție de suprafața pe care vrei să o uzi și permit reglarea debitului. Electrovalve sunt prezente și la mașinile de spălat. Acestea au funcția de a închide/deschide alimentarea cu apă, în funcție de ce comandă programul de spălare la un moment dat.