Markere - SUDOR

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez 1 - 21 din 22 de rezultate

Filtre

Utilitatea și alegerea unui creion pentru sudură
Ce este un creion pentru sudură
Un astfel de instrument este un accesoriu folosit cu rolul de a marca anumite piese, astfel încât persoana care sudează să știe exact unde anume trebuie să acționeze. Creioanele de sudură pot fi permanente, dar există și variante care se topesc în momentul în care se ajunge la o anumită temperatură.
Acestea sunt gândite în așa fel încât să fie vizibile fără probleme și prin masca de sudură, și dacă sunt de calitate pot fi aplicate chiar și pe suprafețe care nu sunt perfect curate.
Cum aleg un creion de sudură potrivit
Alegerea unui astfel de instrument de marcaj trebuie făcută cu grijă la o serie de criterii de selecție:

Dimensiuni – creionul pe care îl cumperi trebuie să fie ușor de utilizat, să fie confortabil de ținut în mână. Ai grijă la acest aspect mai ales dacă ai palmele mai mari. Gândește-te și la faptul că de multe ori poate va trebui să îl folosești fără a-ți da jos mănușile de pe mâini.
Temperatura nominală – unele creioane realizează urme ce se șterg la o anumită temperatură. E un detaliu important, mai ales dacă vrei ca însemnele făcute să fie cât mai rezistente. 
Suprafața ce poate fi marcată – creioanele de sudură permit marcaje pe orice tip de metal, iar unele modele pot fi folosite chiar și pe plastic sau material textil. 
Construcție – dacă vrei un produs cât mai rezistent, optează pentru unul ce are o carcasă bine realizată, dacă vrei să ajungi cu vârful creionului în locuri mai greu accesibile, caută un model cu vârf mai lung.

Ce alte elemente pentru marcare în sudură există

Markere cu steatit – acestea permit realizarea unor urme ce nu contaminează suprafața pe care sunt folosite, ajută la scrierea unor însemne vizibile și durabile, dar care în același timp pot fi și îndepărtate apoi cu ușurință. Acestea funcționează cu rezerve ce pot fi achiziționate separat la prețuri foarte accesibile.
Markere industriale – acestea pot fi de diverse culori, pentru a face însemne cât mai vizibile pe obiectele dorite. Sunt instrumente de scris permanente, foarte rezistente în orice condiții. Nu au mine ce pot fi schimbate, ci trebuie înlocuite când se termină cerneala din interior.

Întrebări frecvente
Sunt și creioane cu care se poate suda?
Da, există și astfel de dispozitive, și sunt total diferite de creioanele de marcare. Ele sunt mici aparate moderne cu ajutorul cărora se pot lipi obiecte metalice de dimensiuni foarte mici, cum ar fi bijuteriile sau tijele metalice foarte subțiri. Sunt destinate activităților de hobby, funcționează pe bază de gaz și au acumulatori pentru a nu fi necesară conexiunea la rețea.
În mod categoric un creion pentru sudat metal nu poate fi la fel de performant ca un aparat de sudură, dar cu ajutorul lui poți face activități de finețe.
Pot schimba mina la creionul de marcare în sudură?
Da, de obicei creioanele industriale pentru marcarea elementelor ce urmează a fi sudate au mine interschimbabile. Pentru a le alege pe cele potrivite pentru instrumentul tău, trebuie să urmărești să alegi un diametru corect.
Cât costă un creion de sudură?
Există destul de multe variații când vine vorba de prețul unor astfel de produse. Sunt creioane simple, cu mine subțiri, pe care poți da până în 20 lei, la fel cum sunt modele cu mină groasă, foarte rezistente, cu mine interschimbabile și construcție solidă, care pot costa până în 100 lei. În funcție de bugetul de care dispui vei găsi destul de ușor un produs potrivit pentru tine.