Accesorii Universale

Categoria

Pret

leilei

Brand

Curent Max. (A)

Afișez 1 - 21 din 28 de rezultate

Filtre

Accesorii sudură populare – de unde le cumpăr și cum le aleg

Cele mai populare accesorii pentru aparatele de sudură

Pe piață sunt multe tipuri de aparate de sudură și toate au nevoie și de accesorii pentru a funcționa la capacități maxime. Totodată există și anumite produse de acest fel care nu sunt dedicate aparatelor, ci acțiunii în sine, care ajută la realizarea cu ușurință a procedurilor necesare. În continuare vrem să îți vorbim puțin despre o serie de accesorii foarte populare:

  • Conectori – sunt de multe tipuri și au funcții diferite. Unii sunt utilizați pentru a face conexiunea dintre aparat și pistolet, alții pentru a permite legătura cu furtunul de gaz și așa mai departe.
  • Suporturi magnetice – au rolul de a ajuta la sudarea cu ușurință a diverselor componente care au nevoie de unghiuri exacte, dar contribuie și la deplasarea metalelor sau la întoarcerea cu ușurință a piesei ce este sudată.
  • Clește portelectrod – este util în manevrarea în siguranță a electrozilor folosiți, astfel încât să sudezi în siguranță.
  • Creioane industriale – sunt utilizate pentru a face marcaje pe obiectele sudate, ceea ce te va ajuta să știi exact unde trebuie să acționezi.
  • Ciocane pentru curățarea zgurei – sunt apreciate pentru faptul că oferă eficiență spre finalul procesului, când trebuie îndepărtată zgura. 

Bineînțeles mai sunt și multe alte accesorii care îți pot fi necesare precum: accesorii pentru cabluri, tot felul de clești, coliere etc.

Ce să am în vedere când fac astfel de achiziții

Atunci când este necesară achiziționarea de accesorii pentru diverse aparate de sudură sau pentru a ajunge la un rezultat calitativ într-un mod cât mai simplu și eficient, este bine să ai în vedere anumite criterii de selecție. Nu putem vorbim foarte punctual, deoarece accesoriile sunt foarte diferite – una este sa cumperi un conector pentru pistolet și alta este să achiziționezi un magnet industrial.

Ideea principală este ca ai nevoie de un produs compatibil cu aparatul pe care îl folosești, astfel încât totul să funcționeze cât mai bine. Dacă este vorba de accesorii pentru sudură, nu pentru aparat, atunci acestea trebuie să fie alese în așa fel încât să te ajute la activitatea pe care o ai de făcut. 

Apoi, ține cont de modul în care este construit fiecare produs în parte, de materialele folosite, dimensiuni, caracteristici cheie și alte detalii care contează pentru tine.

Întrebări frecvente

Care este diferența dintre accesorii și piese componente?

Una este să cumperi piese pentru aparatul de sudură și alta este să ai nevoie de accesorii. Piesele de regulă sunt produse ce fac parte din întregul ansamblu și fără de care aparatul nu ar putea funcționa. Acestea trebuie înlocuite atunci când sunt defecte, pentru a permite dispozitivului să funcționeze în parametri normali. 

Accesoriile sunt produse care se adaugă în mod suplimentar la un anumit aparat, pentru ca acesta să poată fi folosit în anumite condiții, pentru diverse aplicații, elemente care sunt ușor de adăugat și de înlăturat, care sunt conectate doar în anumite momente la aparat. Totodată, accesorii sunt considerate a fi și produsele care pot îmbunătăți experiența în sudură, precum: magneții de fixare, creioanele de marcaj, pensulele pentru pasta decapantă, ciocanul pentru zgură etc. Acestea nu sunt parte din aparat, ci sunt folosite pentru a facilita întregul proces.

De unde pot cumpăra accesorii și piese de schimb pentru sudură?

Pentru a te asigura de faptul că vei cumpăra un produs de calitate, care își va îndeplini cu brio sarcinile, trebuie să faci achiziția de la un magazin de piese pentru aparate de sudură. Un astfel de magazin este Kobill.ro. Pe acest site vei găsi tot ce ai nevoie pentru a suda: echipamente MIG-MAG, MMA, TIG, echipamente pentru sudare prin rezistență și tăiere cu plasmă, scule și accesorii abrazive, piese de schimb pentru invertoare de sudură, dar și echipamente de protecție. 

Raportul dintre preț și calitate este unul corect, iar în anumite perioade sunt reduceri reale, care merită luate în calcul. Totodată ai disponibilă și o categorie dedicată lichidărilor de stoc, iar acolo vei găsi mereu prețuri bune.