Opritoare ARZATOR

Categoria

Pret

leilei

Brand

Tip Gaz

Afișez toate cele 7 rezultate

Filtre

La ce folosește un opritor pentru flacăra de oxigen

Sudura cu flacără 

Sudura cu flacără presupune folosirea unui gaz de sudură și a unui material de adaos ce trebuie topit. Flacăra este obținută fie cu ajutorul oxigenului (când este vorba de metale și aliaje care au nevoie de temperaturi mari pentru a se topi), fie cu aer (daca se folosesc temperaturi mai joase de topire). 

Flacăra furnizată este produsă de un arzător, care la rândul lui este dotat cu opritor de flacără, pentru siguranță. La început, flacăra va fi puțin vizibilă, formând un con luminos, dar apoi își mărește dimensiunile și are loc procesul de sudare.

Pentru a face totul la un nivel de calitate cât mai ridicat, inițial se curăță suprafața ce urmează a fi sudată, se aplică decapant, după care este nevoie de fixarea și asamblarea elementelor, astfel încât să se producă cât mai ușor sudura. Apoi, după ce se acționează cu flacăra pe obiectul ce trebuie sudat și se topește metalul de adaos, se așteaptă până când totul se lipește bine și la final se curăță. Atenție, flacăra nu se dă pe materialul de adaos, ci pe obiectul sudat și se așteaptă până când cele două se lipesc.

Ce este opritorul pentru flacăra de oxigen

Ai nevoie de un opritor flacără acetilenă/propan/metan pentru a suda în siguranță. Un astfel de element ajuta la prevenirea întoarcerii flăcării și gazului, astfel încât să nu riști să te accidentezi în cazul în care presiunea nu e cea corectă sau dacă apar defecțiuni la nivelul arzătorului sau a reductorului. Opritorul este format dintr-un filtru, un sabot pentru supapa, un arc și corpul. 

Un astfel de produs trebuie ales în funcție de gazul folosit, de modul în care se conectează, de dimensiuni și de presiunea pe care o folosește. 

Opritorul este diferit față de o cupla rapida gaz, aceasta din urmă având rolul de a permite conectarea încălzitorului la furtunul de gaz.

Reguli de siguranță când sudezi cu flacără

Sudarea cu gaz și flacără poate fi foarte periculoasă, motiv pentru care este important să respecți o serie de reguli:

  • lucrul trebuie să se desfășoare în spații bine ventilate, pentru a nu se produce intoxicații din cauza gazelor nocive utilizate sau a materialelor din care sunt realizate elementele de adaos;
  • înainte de a începe sudura propriu-zisă, se verifică tot ce ține de: etanșeitatea mansoanelor ce permit conectarea la arzător, starea aparatului de sudură, alimentarea cu oxigen și gaz, conexiunea la rețeaua electrică, starea cablurilor de alimentare și a celorlalte legături, prezența echipamentelor de stingere în cazul unui incendiu;
  • nu mai folosi aparatul dacă apar scurgeri de oxigen sau gaz și nu poți remedia problema;
  • ai mare grija la modul în care direcționezi flacăra în timpul procesului de sudură;
  • echipează-te în mod corespunzător, pentru a nu te pune prea mult în pericol în cazul unor evenimente neplăcute. Protejează-ți nu doar ochii și mâinile, ci și întregul corp, inclusiv picioarele. Pentru asta achiziționează echipamente de protecție speciale pentru sudori.

Întrebări frecvente

Cum aleg un opritor flacără?

Pentru a alege produsul potrivit pentru aparatul pe care îl ai, ține cont de: gazul folosit, presiunea de lucru, dimensiuni, protecția oferită, racordul, dar și conformitatea cu standardele de siguranță.

Unde se montează opritorul de flacără?

Opritorul de flacără se poate monta pe mânerul portarzătorului cu oxigen sau acetilenă sau pe reductorul de gaz. 

Cât costă un opritor de flacără?

Această piesă componentă este cumpărată destul de frecvent de către sudori, iar pentru mulți costul de achiziție poate fi un aspect important. Ei bine, de obicei, vei găsi produse care se învârt în jurul valorii de 50 RON.