Aplica filtre

Categoria

Pret

leilei

Brand

DIN

GEAMURI Masti

Afișez 1 - 21 din 31 de rezultate

Filtre

Cum aleg un geam pentru mască de sudură

Din ce elemente este format vizorul unei măști

Vizorul măștii este un element de protecție deosebit de important, deoarece acest accesoriu are menirea de a proteja ochii în timpul sudurii, astfel încât să nu apară iritații la nivelul corneei, care ar putea produce chiar și orbirea, . 

De obicei, este format dintr-o lentilă internă, cu factori de protecție la lumina produsă de sudură, iar peste aceasta se află un capac ce are rol de a proteja în caz de zgârieturi sau alți factori. În cazul în care masca pe care o ai este una automată, în geamul de protecție pentru masca de sudură automată este inclus și filtrul de întunecare. Ultimul strat al zonei de vizor este prevăzut cu un capac pentru lentila internă.

Cum aleg un geam pentru masca de sudură

Dacă vrei să înlocuiești sticla de la masca sudură sau vrei să cumperi o mască având mare atenție la partea de vizor, iată ce ar trebui să te intereseze:

  • pentru ce anume poate fi utilizată masca – criteriul acesta este important deoarece sticlele sunt realizate în așa fel încât să ofere protecție în funcție de activitatea ce urmează a fi realizată. De multe ori măștile sunt universale din acest punct de vedere, însă este bine totuși să verifici, mai ales dacă te gândești să le folosești și pentru tăierea cu plasmă sau alte astfel de proceduri.
  • tipul de sticlă – există geamuri pentru masca de sudură care au rol de a proteja ochii de lumina puternică și dăunătoare care se produce în timpul sudurii, dar și variante care protejează lentilele din interior. Trebuie să alegi fix ce ai nevoie. Geamurile simple, transparente, nu vor proteja ochii, ci doar lentilele.
  • certificările pe care le are – este foarte important ca sticla pe care o cumperi să îndeplinească standardele care certifică faptul că va oferi protecția cuvenită – EN 379:200 – protecția ochilor în cazul filtrelor automate, EN 166:2001 – protecție exterioară pentru lentilele transparente etc.
  • dimensiuni – pentru a achiziționa un geam de sudură compatibil cu masca, acesta trebuie să aibă anumite dimensiuni, astfel încât să se poată fixa în locul destinat. Dacă nu găsești totuși dimensiunea dorită, unele materiale (precum policarbonatul, de exemplu) pot fi tăiate cu ușurință și aduse la mărimile dorite.
  • opacitatea lentilei – această caracteristică face referire la densitatea filtrului lentilei. Se alege în funcție de amperajul la care se sudează. Dacă nu se folosește un amperaj foarte mare, o valoare de până în 10 DIN este suficientă. Dacă însă vorbim de peste 160 A, atunci vezi variante de peste 10 DIN.

Pregătirea vizorului pentru sudură

Înainte de a trece la treabă, trebuie să te asiguri de faptul că ai o oglinda pentru masca sudură perfect curată și funcțională. Șterge de praf și alte murdării vizorul și verifică etanșeitatea la lumină. Dacă ți se pare că ceva nu este în regulă și masca nu își poate îndeplini scopul, schimbă sticla sau întregul accesoriu

Întrebări frecvente

Ce tehnologii moderne sunt prezente pe lentilele automate?

Cei care aleg să cumpere căști de sudură cu închidere automată este bine să fie atenți la tehnologiile prezente, pentru a-și da seama la ce să le folosească: Weld – potrivită pentru sudura de tip MIG, TIG, Flux, sudare prin impuls și Stick; Cut – întâlnită la variantele pentru sudarea cu gaz, dar și pentru tăiere cu plasmă, laser sau alte tehnologii; Grind – pentru pregătirea și curățarea sudurii. 

Cum curăț în mod corect sticla măștii de sudură

Ai parte de o protecție prin masca sudura dacă sticla este în cea mai bună stare de funcționare. Pentru asta trebuie să o întreții în mod corespunzător. Ștergerea ei e un aspect important. Pentru a face totul cât mai simplu, folosește o hârtie specială pentru sticlă sau o lavetă moale, din bumbac. Nu se recomandă folosirea soluțiilor lichide.

Ce este filtrul ADF

ADF este acronimul de la Auto Darkening Filter și face referire la un filtru prezent pe geamurile cu cristale lichide. Acesta se ocupă de ajustarea automată a luminii, în momentul în care este detectat arcul electric.