Baghete Sudura CUPRU
Afișez toate cele 7 rezultate
FiltreAfișez toate cele 7 rezultate
FiltreBaghetele de sudură din cupru sunt consumabile utilizate la aparatele de sudură TIG, atunci când este necesară folosirea materialului de adaos. Acest lucru se întâmplă când trebuie sudate materiale mai groase. Sunt compatibile cu materiale precum: cupru, alamă sau tot felul de aliaje din cupru și sunt diferite de electrozii wolfram specifici sudurii TIG. Acestea sunt utilizate ca material de adaos și sunt consumabile, pe când electrozii wolfram sunt nefuzibili și utilizați și pentru materiale foarte subțiri.
Pentru a putea folosi cu succes baghete de sudură din cupru este important să știi să le alegi în mod corect. În funcție de compoziția pe care o au, vei ști exact dacă sunt potrivite pentru oteluri, cupru, bronz, alamă sau diverse aliaje din cupru.
Apoi, foarte important este diametru baghetelor, deoarece în funcție de acest aspect vei afla dacă produsul este compatibil cu materialul pe care îl vei suda. Ca idee generală, diametrul electrodului trebuie să fie cât mai apropiat de grosimea materialului. Astfel vei putea executa lucrări de calitate, foarte rezistente.
Mai poți ține cont și de standardele de conformitate a fiecărui produs, pentru a te asigura de faptul că vei cumpăra consumabile calitative și sigure.
În ceea ce privește prețul, de multe ori acesta este același indiferent de grosimea electrozilor. Variații mari apar doar dacă alegi să cumperi cantități mai semnificative.
Sudura TIG este un procedeu ce folosește un arc electric, în mediu de gaz protector. Pentru a se realiza este utilizat un electrod nefuzibil, din wolfram. Aparatele trebuie să fie alese în funcție de materialul ce urmează a fi sudat, unele fiind potrivite pentru inox și oțel, altele pentru aluminiu.
Avantaje procedurii TIG sunt următoarele:
Dacă vorbim despre dezavantaje, e important să amintim că:
De regulă se folosesc două tipuri de gaze și anume: argon și heliu. Argonul este cel mai popular, fiind ceva mai greu decât heliu, dar rulează mai ușor și astfel sudura este mai simplă pentru persoana care o execută. Totodată este potrivit și amestecul de argon și heliu.
Când sudezi cupru, trebuie să știi la ce temperatură trebuie încălzit materialul astfel încât să ai parte de o conductivitate termică foarte bună. De obicei se pornește de la 50 de grade Celsius în cazul materialelor subțiri și se poate ajunge la circa 750 de grade Celsius dacă este vorba de obiecte mai groase.
Când trebuie să acționezi asupra cuprului cu electrozii speciali, este important și amperajul. Acesta se stabilește tot în funcție de grosimea materialului. Cele mai subțiri vor fi sudate la 160A, iar cele mai groase la 360A.