Arzatoare SUDARE si INCALZIRE

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez 1 - 21 din 28 de rezultate

Filtre

Cum folosesc un arzător de lipit cu gaz

Ce este un arzător de sudură

Arzătorul de sudură este un element care face parte din piesele componente care alcătuiesc pistoletul. Rolul acestuia este acela de a furniza în mod egal cantitatea de oxigen și gaz folosită în procesul de sudură.

De obicei, arzătorul are o lungime de circa 25 de cm și un diametru ce se îngustează pe măsură ce se apropie de vârf, și are capătul îndoit, astfel încât manevrarea să fie cât mai ușoară și precisă. În capătul arzătorului există duze de sudură, care pot avea diametre diferite și care se schimbă cu ușurință în funcție de necesități.

Un arzător de sudură este format din tijă, gât și duză și de cele mai multe ori este confecționat din bronz sau alamă. Duzele sunt fabricate din cupru, deoarece acest material este foarte rezistent la căldură.

La ce să fiu atent când cumpăr un arzător de sudură

Dacă e momentul să cumperi un arzător de sudură, e bine să fii atent la anumiți parametri, pentru a cumpăra un produs util și potrivit pentru aparatul tău. 

Un aspect important ține de prezența robineților pe mâner. Aceștia trebuie să îți permită să reglezi cât mai ușor fluxul de oxigen și gaz, pentru a adapta întregul proces. Apoi, bineînțeles este nevoie de un produs compatibil în ceea ce privește gazul folosit. 

Foarte frecvent arzătoarele se livrează cu duze de diametre diferite, ceea ce este un mare avantaj, deoarece poți alege duza de sudare potrivită fără alte costuri suplimentare. 

Fii atent și la materialele utilizate în construcția acestui accesoriu, pentru a cumpăra un produs cât mai rezistent și calitativ, dar și la dimensiunile pe care această piesă le are.

Importanța sudurii în siguranță

Procesul de sudură nu este unul tocmai simplu. Pe lângă faptul că trebuie să ai mare grijă la cum alegi electrozii, materialele de adaos și alte elemente, trebuie să te asiguri și de faptul că vei fi în siguranță. Nu contează tipul de aparat folosit, tehnica pe care o pui în aplicare sau materialul asupra căruia acționezi, tot te supui riscurilor. 

În primul rând este foarte important să îți protejezi ochii, deoarece lumina emisă în timpul sudurii poate să ducă la orbire, dacă se irită prea mult corneea. Fie porți o mască de sudură clasică, ce se ține în mână, și ochelari, fie optezi pentru o mască ce se introduce pe cap și are inclusiv vizor de protecție. A doua variantă este mai recomandată, chiar dacă poate fi puțin mai costisitoare, deoarece pe lângă faptul că protejează foarte bine, este și foarte comodă și îți permite să lucrezi cu ambele mâini. 

Apoi, foarte importante sunt mănușile. Acestea trebuie să fie fabricate din piele și să aibă o lungime care să acopere cât mai mult din mâini, în cazul în care ajung stropi sau scântei pe brațe. 

Alege să porți îmbrăcăminte adecvată atunci când sudezi, care să fie rezistentă la foc, dar și încălțăminte care să îți protejeze cu adevărat picioarele. 

Dacă te deranjează zgomotul produs de unele aparate, poți folosi și căști de protecție, iar pentru a nu inhala fum și gaze toxice, utilizează o mască specială care să îți permită să respiri bine și să îți protejezi plămânii.

Întrebări frecvente

Pistoletul este diferit de arzătorul de gaz?

Pistoletul este un accesoriu complex care asigură fluxul de oxigen și gaz în cazul aparatelor de sudură. Arzătorul de gaz este o parte componentă a acestuia, mai exact partea din capătul pistoletului.

Pot folosi arzătorul pentru a elimina zgura produsă în timpul sudurii?

Nu, această practică este interzisă dacă vrei să îți protejezi întregul ansamblu. Arzătorul nu trebuie folosit niciodată pe post de ciocan atunci când trebuie curățată zgura.