Accesorii TRAS TABLA

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez 1 - 21 din 24 de rezultate

Filtre

Ce accesorii pentru aparat tras tabla pot cumpăra

Ce este un aparat de tras tabla

Un dispozitiv tras tabla este un aparat folosit în mod special în industria auto, mai ales la tinichigerie, fiind capabil să tragă și să îndrepte table din oțel, astfel încât reparațiile fie făcute mult mai ușor. 

Accesorii pentru aparatele de tras tabla

Aparatele care ajută la tras tabla vin frecvent însoțite de diverse accesorii. Iată ce poți întâlni:

  • ciocanul extractor pneumatic – este ușor de întrebuințat, are nevoie de conectare la un aparat de aer comprimat, este dotat cu o ventuză ce prinde tabla, folosind o tehnologie cu vacuum.
  • pistoletul – dacă folosești un aparat de sudură pentru tablă, în puncte, vei avea nevoie de un astfel de accesoriu, care lucrează cu ajutorul electrozilor de grafit. Pistoletul este de multe ori multifuncțional, putând fi folosit pentru sudare în puncte, tras tabla și crăițuire.
  • clești pentru bateria auto – da, aceste accesorii nu sunt folosite la tras tabla, dar pot face parte din pachete ce au un aparat pentru astfel de tehnică. Astfel de produse sunt foarte utile pentru a porni/încărca acumulatorii mașinilor.
  • electrozi de sudare în diverse forme – aceste accesorii sunt atașate la aparatele tras tabla și cu ajutorul lor se pot suda șaibe de diverse forme.

Cu ce se sudează tabla auto

Dacă vrei să sudezi tabla auto în așa fel încât să obții un rezultat cât mai bun, recomandată este tehnica de sudură în puncte. Aceasta presupune îmbinarea a două plăci cu ajutorul unui aparat ce folosește electrozi din aliaj de cupru, deoarece sunt foarte rezistenți la temperaturile înalte. Sudura în puncte nu necesită folosirea unui material de adaos.

Tehnicile de sudură care presupun formarea unui cordon nu sunt cele mai potrivite, deoarece cordoanele sunt foarte evidente și nu vor oferi un aspect plăcut. Însă, aparatele de acest tip sunt folosite în atelierele auto sau în alte industrii pentru a suda o mulțime de alte obiecte la care tehnicile de tras tabla nu sunt potrivite.

Aparatele de sudat tabla nu sunt exclusive pentru industria auto, ci pot fi utilizate în diverse domenii. Dacă nu este vorba de sudat bucăți de tablă suprapuse, ci vrei doar sa sudezi elemente alăturate, atunci vei avea nevoie de un aparat de sudură cap la cap.

Întrebări frecvente

Ce metode alternative pentru îndreptat tabla mai există?

Uneori, cei care nu lucrează în industria auto, ci vor să efectueze ei o operațiune de tras tabla unei mașini sau a unui obiect, pot încerca diverse metode de îndreptare. Acestea însă nu sunt eficiente sau sunt mai dificil de pus în practică. Poți să încerci să folosești un desfundător de chiuvetă pentru a face o ventuză, poți turna apa fierbinte peste zona cu probleme, caz în care este posibil să se dilate și să își revină, poți utiliza un uscător de păr, gheață carbonică, aspiratorul sau un levier. Cel mai bine însă este să apelezi la specialiștii care au aparatură performantă.

Cum elimin punctele de sudură?

Dacă vrei să înlături sudura în puncte, cel mai simplu poți face asta cu ajutorul unor freze speciale, care acționează fix pe locul pe care s-a sudat. Astfel materialele se deformează cât mai puțin și astfel nu vei produce daune mari. 

Dacă nu vrei să investești în astfel de dispozitive, mai poți încerca să înlături punctele de sudură cu flexul sau cu o rangă și un ciocan, însă va fi mai greu sau chiar imposibil de pătruns în anumite locuri și daunele provocate vor fi mult mai mari.