Consumabile si Piese pistolet dupa TIP

Categoria

Pret

leilei

Brand

Grosime sarma (mm)

Show value(s)

Lungime

Material

Marime Duza

Afișez 1 - 21 din 81 de rezultate

Filtre

Consumabile pentru pistolet MIG-MAG

Sudura MIG-MAG

Tehnica aceasta de a suda a început să fie practicată și dezvoltată în jurul anului 1947, când au fost realizate primele dispozitive care au făcut posibilă utilizarea sa. Până atunci se folosea sudura de tip MIG, cunoscută sub numele de Shielded Inert Gas Metal ARC. Dioxidul de carbon în sudură a fost utilizat prima dată în 1952 și de atunci s-a răspândit rapid peste tot în lume, procedura MIG-MAG fiind la mare căutare mai ales când este vorba despre oțel sau aluminiu. 

Principiul de funcționare este unul simplu – se formează un arc electric între electrod și piesa ce trebuie sudată, care arde și se topește. Totul se întâmplă în mediu de gaz protector inert (argon, heliu, amestec dintre argon și heliu) sau activ (dioxid de carbon, argon cu dioxid de carbon sau oxigen), iar materialul de adaos este sub formă de sârmă.

Întregul sistem al aparatului este inclus într-o carcasă, iar pentru a fi aplicată sudura direct în locul dorit este folosit un pistolet. 

Despre pistoletul MIG-MAG

Pistoletul este o piesă componentă fără de care un aparat de sudură nu ar putea funcționa. El se conectează la acesta printr-un port special și se fixează cu ușurință ori de câte ori este necesar. Reprezintă acea piesă care este mânuită de sudor, fiind limitat în timpul manevrării de lungimea cablului de alimentare.

Dacă firul care face legătura dintre aparat și pistolet are o lungime de până în 4.5 metri, sârma de sudură este împinsă, dacă însă, firul este mai lung de atât se folosesc pistoleturi de tip Push-Pull, deoarece acestea sunt capabile să alimenteze eficient cu sârmă chiar și în astfel de condiții.

Piese de schimb pentru pistoletele MIG-MAG

Dacă vrei o sudură de calitate, trebuie să folosești un pistolet perfect funcțional. O astfel de piesă este formată dintr-o mulțime de alte elemente care sunt considerate a fi consumabile pentru pistolet MIG-MAG. În cazul unei utilizări frecvente este posibil ca acestea să fie schimbate destul de des: cuple rapide, capete flexibile și/sau fixe, tuburi de ghidare izolate și neizolate, portduze, duze de gaz/contact, arcuri pentru portduze, izolatoare pentru gât, difuzoare de gaz, garnituri etc. 

Toate aceste produse trebuie achiziționate cu grijă, în cunoștință de cauză. Trebuie să vezi exact care sunt produsele de care ai nevoie, iar după ce te asiguri că ai ales o piesă compatibilă cu aparatul tău și potrivită pentru ce vrei să faci, poți să o comanzi. La Kobill.ro vei găsi o mulțime de variante, pentru a avea de unde să selectezi.

Întrebări frecvente

Ce distanță trebuie să existe între pistolet și piesa asupra căreia se lucrează?

Pentru a obține un cordon de sudură calitativ și pentru a suda cu tehnica MIG în condiții cât mai bune, astfel încât să nu se formeze pori și stropi, distanța recomandată este de 10-20 mm. 

Ce trebuie să verific înainte de a suda?

Înainte de a începe să sudezi sunt necesare o serie de verificări. Prin urmare:

  • vezi dacă totul este în regulă cu sursa de alimentare, panoul de control și ventilatorul;
  • analizează pistoletul și verifică-i duza, vârful de contact, furtunul de alimentare și difuzorul;
  • inspectează derulatorul de sârmă și fii atent la mânerul de reglare a presiunii, la furtunul de alimentare cu sârmă, dar și la roata de reglare. Vezi ca totul să fie setat la parametrii doriți de tine;
  • Asigură-te că toate cablurile sunt în bună stare de funcționare și nu prezintă deteriorări. Fixează-le în mod corespunzător și ai grijă să nu fie răsucite.