Accesorii | Piese MIG

Categoria

Pret

leilei

Brand

Grosime sarma (mm)

Material

Dimensiuni Rola

Show value(s)

Afișez 1 - 21 din 48 de rezultate

Filtre

Cele mai bune piese de schimb și accesorii de sudură MIG-MAG

Cele mai populare piese de schimb și accesorii pentru aparatele de sudură MIG-MAG

Piesele de schimb ale aparatelor de sudură sunt elemente care compun întregul ansamblu al unui astfel de dispozitiv și care pot fi schimbate în cazul în care s-au defectat din diverse motive. Printre cele mai populare piese de schimb pentru aparatul de sudură MIG-MAG se numără:

  • suportul pentru rola de sârmă – face posibilă rularea acestei consumabile în cele mai bune condiții, pentru a suda cât mai ușor;
  • grup antrenare sarma MIG MAG – pentru a derula în mod automat sârma de sudură;
  • punte redresoare – se ocupă de trecerea de la curent alternativ la curent continuu;
  • ventilator – are rolul de a asigura o răcire corespunzătoare a aparatului, astfel încât piesele să nu se încălzească prea tare și totul să se desfășoare în condiții optime;
  • comutator – este un buton ce trebuie rotit pentru a regla de regulă intensitatea curentului electric;

Accesoriile sunt elemente care pot fi adăugate la un aparat. Ele pot varia în funcție de ce anume se sudează, pot fi de diverse mărimi și pot îndeplini anumite roluri – pistolete, duze de diverse dimensiuni și forme, clești etc. 

Tot accesorii sunt și produsele de curățat sudura de după încheierea procesului, dar și cele care au rol de protecție.

Cum aleg piesele de schimb și accesoriile pentru aparatele MIG-MAG

Când vrei să cumperi piese pentru aparat de sudura MIG-MAG contează foarte mult să alegi ceva potrivit. Trebui să te asiguri de faptul că ai compatibilitate între dispozitiv și elementul pe care vrei să îl înlocuiești. Verifică dimensiunile, amperajul, tensiunea și ce alte detalii ar mai putea conta, în funcție de fiecare produs în parte. 

Pentru a cumpăra piese și accesorii care să fie bine realizate și care să respecte standardele de siguranță impuse de lege fă achiziția de la un magazin de calitate, cum este Kobill.ro. Este nevoie de producători serioși și de furnizori autorizați. 

Prețul ar putea conta și el. Nu alege cele mai ieftine variante, ci pe cele care crezi că vor ajuta aparatul tău să fie apoi la fel de eficient. 

Diferența dintre piese de schimb, consumabile și accesorii

Între acești trei termeni există diferențe. Piesele de schimb sunt elemente care compun sistemul și care pot fi înlocuite atunci când se uzează sau apar defecțiuni. 

Consumabilele aparatelor de sudură MIG-MAG sunt sârmele de sudură. Este vorba de produse care se epuizează în timpul sudurii și trebuie mereu să refaci stocul.

Ne referim la accesorii pentru aparat de sudură MIG-MAG atunci când vorbim de elemente detașabile, care uneori sunt necesare, alteori nu, la produse care sunt alese pentru a funcționa cu aparatul atunci când sunt necesare anumite sarcini, dar și la echipamentele de protecție pentru dispozitiv și pentru sudor.

Întrebări frecvente

De ce să cumpăr online piese de schimb pentru aparatul de sudură MIG-MAG?

Varianta online de achiziție este de multe ori mai apreciată, deoarece este foarte ușor să compari oferte și să vezi ce este mai convenabil financiar pentru tine. În plus, faci economie și de timp, pentru că nu trebuie să te mai alergi prin magazine, și primești totul direct la adresa dorită. 

Online nu trebuie să respecți programul unui magazin, ci comanzi oricând, la orice oră, iar gama de produse este una foarte variată.

Ce este un aparat de sudură MIG-MAG?

Un aparat de sudură MIG-MAG este un dispozitiv care folosește role de sârmă ca materiale de adaos. În momentul în care prin fir trece curentul electric, se formează un arc ce contribuie la lipirea firului și este eliberat un gaz ce are rolul de a proteja suprafața sudată, pentru a nu se depune reziduuri. 

Aceste tipuri de aparate lucrează cu gaz inert (MIG – Metal Inert Gas) sau activ (MAG – Metal Active Gas). Aparatele de tip MIG folosesc argon, amestec de argon și heliu sau hidrogen, iar cele MAG au nevoie de dioxid de carbon. La aceste aparate poți regla intensitatea curentului electric, viteza de derulare a firului, iar alegerea grosimii sârmei se face în funcție de cât este de gros și materialul ce trebuie sudat.