Accesorii & Piese MMA si TIG-WIG

Categoria

Pret

leilei

Brand

Alimentare (V)

Curent Max. (A)

Grosime electrozi (mm)

Material

Culoare Wolfram

Afișez toate cele 16 rezultate

Filtre

Cele mai populare accesorii TIG și MMA

Accesorii pentru aparatele de sudură

Atunci când deții aparate de sudură TIG și/sau MMA, acestea pot fi utilizate cu ajutorul a diferite accesorii și piese. Iată care sunt cele mai populare:

  • Electrozii de sudură TIG

Aparatele de sudură TIG sunt dispozitive ce se folosesc de un electrod neconsumabil pentru a suda și care eliberează, în timpul acțiunii, un gaz protector care are rolul de a ține la distanță oxidarea. Electrodul este cel mai popular accesoriu al aparatelor TIG și este confecționat din wolfram sau wolfram cu un anumit tip de oxid. 

În funcție de tipul de oxid și de procentul lui, capătul electrodului poate varia în ceea ce privește culoarea. De exemplu, dacă se folosește wolfram pur, acesta este verde, dacă este utilizat un procent de 0.35-0.55 de toriu, va fi albastru deschis, pentru 1.40-1.60 lantan este auriu etc. Vei găsi online tabele în care ți se prezintă detalii, dar ele vor fi specificate și la fiecare produs în parte. 

Electrozii pentru sudura TIG se aleg ținând cont de grosimea pe care o au. Aceasta trebuie să fie cât mai apropiată de cea a obiectului ce urmează a fi sudat.

O problemă care se naște frecvent în legătură cu aceștia este referitoare la nivelul radioactivitate. Electrozii pot conține o cantitate redusă de material radioactiv (ceea ce se va specifica la fiecare produs în parte), însă aceasta nu va fi dăunătoare dacă îi folosești pentru a suda în condiții normale. Elementul radioactiv este toriu, care este folosit pentru a face electrozi rezistenți, cu margini subțiri și ascuțite.

Dacă vrei să îți iei o măsură extra de precauție când sudezi cu un aparat TIG, pe lângă celelalte echipamente clasice, folosește și o mască specială, pentru respirație.

  • Termosul de electrozi

Acest accesoriu are rolul de a ajuta la menținerea temperaturii de stocare a electrozilor. Pentru a fi introduși în acest recipient, electrozii trebuie să fie înlăturați din ambalaj și bine uscați. Termosul împiedică absorbția umidității și păstrează foarte bine electrozii ce au fost calcinați înainte.

  • Cleștele portelectrod

Cleștele portelectrod este un accesoriu care ajută la manevrarea cu ușurință a acestei piese. El o fixează în așa fel încât să fie rotită cât mai simplu și mai ales să protejeze persoana care sudează de electrocutare sau alte riscuri.

  • Uscătorul pentru electrozi

Un astfel de dispozitiv este utilizat atunci când se dorește uscarea electrozilor, astfel încât aceștia să ofere cele mai bune rezultate în timpul sudării. Procesul de uscare trebuie făcut înainte de a suda, iar elementele asupra cărora s-a acționat trebuie păstrate apoi într-un termos special.

  • Ciocanul pentru zgură

Atunci când se sudează cu electrozi înveliți se produce o zgură ce ulterior trebuie îndepărtată. Pentru a nu deteriora obiectul sudat, dar și pentru a fi totul cât mai simplu, se folosește un ciocan special pentru zgură.

Întrebări frecvente

De unde pot cumpăra accesorii și piese de sudură

Dacă nu te interesează doar să cumperi piese și accesorii, ci vrei ca acestea să fie de o calitate superioară, alege site-ul nostru. Vei găsi aici o mulțime de piese și accesorii pentru aparate MMA și TIG, dar și pentru alte tipuri de dispozitive. Totodată, de la noi poți cumpăra și aparate de sudură și multe alte produse din acest domeniu vast.

Ce se întâmplă dacă nu aleg accesoriile corecte?

În cazul în care nu ai cumpărat produse compatibile cu aparatul pe care îl deții, acestea fie nu vor putea fi folosite, pentru că nu se vor potrivi, fie nu te vor ajuta să eficientizezi procesul de sudură, fie vor duce la defectarea aparatului.