BUTELII Gaze

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez toate cele 8 rezultate

Filtre

Butelii argon, corgon, oxigen – cum le aleg

Criterii de selecție

Unele aparate de sudură necesită utilizarea unor butelii de gaze pentru a putea fi folosite în deplină siguranță și pentru a ajunge la rezultatul dorit. Astfel de consumabile trebuie alese cu grijă, ținând cont de o serie de informații importante:

 1. Tipul de gaz

În primul rând, trebuie să te asiguri de faptul că ai ales o butelie care are la interior tipul de gaz dorit de tine. 

 • argon – este un gaz folosit atunci când vine vorba de sudarea și tăierea materialelor feroase și neferoase. Este compatibil cu aparatele de sudură MIG și TIG. Butelie cu argon mai pot fi utilizate și în domenii precum cel medical sau diferite laboratoare. 
 • corgon – acesta este un amestec format din argon și dioxid de carbon. Dacă vrei să cumperi o butelie cu CO2 cu corgon, e vorba de doar 18% dioxid de carbon, restul fiind argon. Aceste butelii sunt folosite pentru a suda cu aparate de tip MIG-MAG.
 • oxigen – acest element chimic este prezent în buteliile ce sunt folosite la sudura autogen și la cea electrică. 
 • acetilenă – acest gaz este un combustibil universal când vorbim de procedeee autogene de sudură, are cea mai ridicată temperatură a flăcării și o putere de aprindere foarte rapidă.
 1. Tipul de racord

Racordul e un element esențial de luat în calcul, deoarece butelia trebuie să se potrivească la aparatul la care vrei să o conectezi fără a forța în nici un fel îmbinările. 

 1. Capacitate

Cu cât sudezi mai frecvent, cu atât vei avea nevoie de butelii de oxigen, argon sau alt gaz, cu o capacitate de cel puțin 20 litri. Dacă astfel de activități le faci foarte rar, atunci în mod clar îți poți îndrepta atenția spre variante de până în 10 litri.

 1. Dimensiuni

Pentru a-ți face o idee cât mai clară cu privire la cum arată în realitate o butelie de argon de 20 litri sau mai mult, fii atent la dimensiuni. Acest lucru e important mai ales când vrei să cumperi un număr mai mare de bucăți, pentru a te asigura de faptul că ai unde să le depozitezi. 

Cum se folosește în siguranță o butelie de gaz

Nu contează dacă ai cumpărat un tub de oxigen pentru sudură, unul de argon sau cu alt gaz. Utilizarea unor astfel de consumabile necesită o grijă specială. Pentru asta, avem o serie de sfaturi pe care trebuie să le iei în calcul.

 • Folosește echipamente de protecție de calitate, care să te ajute să scapi cu bine din eventualele incidente neplăcute. Aici ne referim la îmbrăcăminte și încălțăminte din materiale ignifuge, la masca de sudură, cască de protecție, mănuși lungi, ochelari.
 • Asigură-te de faptul că faci totul într-o zonă bine ventilată, care permite circularea aerului.
 • Înainte de a folosi o butelie cu gaz asigură-te ai citit foarte clar instrucțiunile primite în colet, deoarece astfel vei afla exact cum trebuie să procedezi în funcție de gazul de la interior.
 • Nu folosi butelii care nu au sigiliu în momentul în care ajung în posesia ta. 
 • Folosește un reductor de presiune pentru a face totul în condiții de siguranță deplină. 
 • Nu forța racordul, ci asigură-te că totul se îmbină perfect. 
 • Nu permite persoanelor neechipate să stea prin jurul locului în care lucrezi.

Întrebări frecvente

Buteliile cu diverse tipuri de gaz pot fi comandate online?

Buteliile cu gaz folosite pentru sudură pot fi comandate online de la Kobill.ro. Ne asigurăm de faptul că aceste produse sunt ambalate și transportate în mod corespunzător, pentru a ajunge la tine în deplină siguranță. Transportul se face doar de către firmele autorizate ADR.

Ce fac cu buteliile goale?

Dacă în urma folosirii unor butelii cu gaze pentru sudură acestea nu îți mai sunt necesare, nu se aruncă la voia întâmplării, ci se duc la centrele speciale de reciclare. 

Cu ce tip de gaz pot încărca o butelie?

Pentru siguranță, buteliile pot fi încărcate doar cu tipul de gaz trecut în specificații. În caz contrar, operațiunea poate fi una foarte periculoasă.