Echipamente PROTECTIE

Categoria

Pret

leilei

Brand

Show value(s)

DIN

Marime Haina

Marime Manusi

Afișez 1 - 21 din 124 de rezultate

Filtre

Cele mai bune echipamente de protecție pentru sudură

Pentru sudori este obligatorie utilizarea unor echipamente de protecție de sudură, deoarece sunt supuși în permanență unor riscuri: electrocutare, intoxicare cu fum, orbire, arderea pielii etc. 

Echipamente de protecție pentru sudori

Dacă vrei să te pregătești în mod corespunzător, ai în vedere utilizarea următoarelor echipamente de protecție pentru sudură:

  1. Masca – poți opta pentru o mască de sudură clasică, ce se ține în mână, dar și pentru una mai modernă, care se introduce pe cap. La prima va trebui să porți suplimentar și ochelari, pentru a-ți proteja cât mai bine corneea, cea de-a doua are ochelarii incluși sub forma unui vizor. Măștile moderne permit tot felul de reglaje pentru lumină, unghi de vizualizare și timp de reacție.
  2. Îmbrăcămintea – pentru a te proteja de scânteile emise în timpul sudurii, dar și de stropii de sudură, alege să porți salopete speciale, cămăși de protecție, șorțuri, mâneci, jambiere și alte astfel de piese de îmbrăcăminte. Acestea trebuie să fie de mărimile potrivite pentru tine, astfel încât să te simți cât mai comod și să fie realizate din materiale rezistente la temperaturi înalte și la foc.
  3. Mănușile – mănușile sunt accesorii fără de care nu trebuie să sudezi. De obicei sunt confecționate din piele de bovina și pentru a proteja cât mai bine trebuie să fie cât mai lungi.
  4. Încălțămintea – un echipament de protecție pentru sudor include și încălțăminte adecvată. Recomandăm bocancii cu bombeu din oțel.

Alte tipuri de protecții

În primul rând ai nevoie de echipamente prin care să îți apere corpul, dar mai sunt și altele care protejează aparatul sau asigură o zonă în care să fie create condiții optime pentru un proces de sudură cât mai lipsit de incidente.

  • Husă de protecție pentru aparat – un astfel de produs are rolul de a permite o depozitare în cele mai bune condiții a aparatului de sudură, astfel încât acesta să nu se umple de praf în timpul depozitării/transportului.
  • Pătură de protecție – un astfel de echipament are rolul de a proteja de scântei obiectele din proximitatea zonei în care se sudează, în cazul în care acestea nu pot fi îndepărtate. De regulă sunt realizate din fibră de sticlă și trebuie alese în funcție de dimensiuni și de temperatura la care sunt rezistente. 
  • Perdele de protecție – acestea au rolul de a ajuta la formarea unor paravane care să separe zona de sudură de restul spațiului. Ele sunt realizate din materiale speciale, care sa nu se deterioreze și sunt ușor de instalat, venind și cu suporți speciali.
  • Cordon de protecție pentru cabluri – dacă vrei protecție suplimentară la nivelul firelor, aceasta poate fi asigurată de cordoanele care se introduc pe cabluri, cu ajutorul și se închid cu fermoar. Pot avea diverse diametre și lungimi, pentru a fi cât mai potrivite.

Întrebări frecvente

De unde să cumpăr echipamente de protecție de calitate?

Pentru a te proteja cu adevărat, echipamentele trebuie achiziționate de la producători serioși, care comercializează articole realizate în așa fel încât să își îndeplinească scopul. La Kobill.ro găsești ceea ce ai nevoie.

De ce echipamentele de protecție pentru sudori sunt mai scumpe?

Nu toate echipamentele de protecție pentru sudori sunt scumpe, ci doar cele de calitate, cele care protejează cu adevărat. Asta se întâmplă deoarece pentru fabricarea lor se folosesc materiale care costă mai mult. De exemplu, hainele trebuie confecționate din piele naturală, căștile din materiale rezistente la stropii cu temperaturi înalte și așa mai departe. 

Merită însă să investești în astfel de produse, deoarece protecția este deosebit de importantă pentru a-ți păstra sănătatea.

Mastile automate sunt universale ca mărimi?

De obicei da, pentru că astfel de echipamente au curele ajustabile ce permit reglarea în funcție de dimensiunile capului sudorului, astfel încât să fie cât mai comode.