PIESE Masti

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez toate cele 16 rezultate

Filtre

Din ce elemente e formată o mască de sudură automată

Masca de sudură automată este un accesoriu folosit frecvent de către cei care sudează, deoarece oferă un grad de confort ridicat și protejează foarte bine atât ochii, cât și capul.
Piesele componente ale unui astfel de produs sunt de regulă următoarele: carcasa, un suport de cap pentru masca sudura, benzile ajustabile care permit fixarea, butoane pentru ajustarea unghiului, capacul pentru lentila din față, filtrul care face posibilă întunecarea automată, benzile împotriva transpirației, capacul lentilei interne, suportul pentru baterii.

Cum se poate alimenta o mască automată

Măștile de sudură automate pot fi cu încărcare la baterii, caz în care ai nevoie de baterii pentru masca de sudură automată, la priză, având inclus un acumulator.
De cele mai multe ori, alimentarea se face în sistem hibrid, având disponibile mai multe metode, pentru a putea folosi masca pe care o ai cu ușurință în tot felul de condiții.

Avantajele folosirii unei măști de sudură automate

După ce își fixează bine pe cap acel suport pentru masca sudură cei care își cumpără astfel de produse, își dau seama de faptul că un astfel de accesoriu este de mare ajutor. Vine cu o serie de avantaje printre care amintim:
îi permite sudorului să lucreze cu ușurință, având mâinile mereu libere, deoarece se bagă pe cap, nu se mai ține în mână;
se reglează cu ușurință pe capul persoanei care o folosește, astfel încât să se adapteze cât mai bine;
își poate regla automat intensitatea în funcție de lumina produsă de arcul de sudură;
oferă posibilitatea ajustării automate a timpului de reacție;
permite o bună vizualizare a zonei pe care se sudează;
poate fi utilizată la toate tipurile de sudură;
oferă protecție împotriva razelor UV și a radiațiilor IR;
nu trebuie să mai investești suplimentar în alte accesorii precum cască, ochelari, mască pentru respirație.

Întrebări frecvente

Ce piese componente pot fi înlocuite la măștile de sudură automate?

Măștile de sudură automate sunt accesorii foarte complexe, formate din multe elemente. Partea bună este ca mare parte dintre ele pot fi înlocuite, în cazul în care apar defecțiuni. Pe Kobill.ro găsești tot felul de articole precum: filtre și prefiltre de aer, acumulatori, suporți pentru cap, benzi de protecție, geamuri de protecție, ecrane și multe altele. Tot de aici poți să cumperi și o baterie pentru masca sudură sau chiar un încărcător.

Ce este filtrul ADF?

ADF (Auto Darkening Filter) este filtrul care se ocupă de întunecarea automată a măștii în momentul detectării arcului de sudură. Principiul său de funcționare e următorul: când este detectată lumina arcului electric, cristalele lichide de pe vizorul măștii trec de la starea de lumină la cea de întuneric. Astfel, ochii sudorului vor fi protejați și vederea nu va fi afectată.

Cum curăț în mod corect o mască de sudură automată?

O mască de sudură automată trebuie și întreținută în mod corespunzător pentru a te putea bucura de ea pentru cât mai mult timp. În primul rând, după fiecare sesiune de sudură îndepărtează praful și murdăria cu ajutorul unei lavete moi. Aceasta din urmă poate fi îmbibată în detergent sau alcool.

Ai însă grijă să nu folosești substanțe care conțin acetonă sau alte ingrediente agresive. Filtrele speciale și lentilele trebuie șterse cu o lavetă moale din bumbac.

Mare atenție și la suportul pentru cap și la benzile de protecție împotriva transpirației. Acestea trebuie spălate cu un detergent neutru.

Orice piesă care ți se pare deteriorată trebuie înlocuită, mai ales dacă este vorba de straturile de filtre și protecții care formează partea de display.