ROLE Antrenare Avans Sarma

Categoria

Pret

leilei

Brand

Grosime sarma (mm)

Material

Dimensiuni Rola

Show value(s)

Afișez 1 - 21 din 36 de rezultate

Filtre

Cum aleg role de antrenare pentru sârma de sudură

Ce sunt rolele de antrenare

Rolele de antrenare sunt elemente cheie ale sistemelor, care pun în mișcare sârma utilizată la aparatele de sudură. Sunt apreciate pentru faptul ca ajută la un proces mai eficient și mai rapid de sudare. 

Rolele de antrenare nu sunt piese standard ale aparatelor de sudură MIG-MAG, ci sunt accesorii folosite atunci când se dorește un flux neîntrerupt al sârmei, ceea ce va duce la un rezultat demn de apreciat.

Canturile pe care le au aceste elemente sunt potrivite pentru sârme ce pornesc de la 0.6 mm și merg până la 1.6 mm.

Cum aleg rolele de antrenare

Dacă ți-ar fi de ajutor să folosești o rolă de antrenare pentru sârma de sudură, trebuie să alegi în mod corespunzător un astfel de produs. Ține cont de următoarele criterii de selecție:

  • Compatibilitate – este foarte important să alegi un produs care să se potrivească cu aparatul pe care îl ai și cu sistemul de avans pe care dispozitivul îl folosește. Recomandarea specialiștilor este să alegi o rolă fabricată de la același producător. 
  • Dimensiuni – când spunem dimensiuni, ne referim la diametrul total al rolei, la cel interior, dar și la înălțime. Sunt valori importante în cazul în care nu știi ce să alegi pentru aparatul pe care îl deții și nu găsești produse de la brandul care te interesează.
  • Caracteristici canal – ai în vedere numărul de canale, forma acestora, dar și diametrele compatibile. Astfel, vei ști exact pentru ce sârmă de sudură este potrivită o rolă și dacă aceasta este sau nu capabilă să îți îndeplinească cerințele.
  • Preț – trebuie să cumperi și un produs pe care ți-l permiți, însă alege și ceva care să fie de calitate și să aibă compatibilitate cu sistemul de avans. Altfel, vei investi inutil într-un produs care nu îți va fi de folos.

Reglarea forței de apăsare a rolei

Forța de apăsare a rolei este un aspect foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere când folosești un astfel de element. Dacă este prea mică, bobina va patina pe sârmă, iar dacă este prea mare, se va pune prea multă tensiune pe fir și se poate deteriora. 

Reglajele acestea se fac printr-o piuliță specială, prezentă la sistemul de avans. Aceasta se strânge sau se desface, în funcție de cum este necesar, până când firul rulează pe bobină în mod corespunzător.

Întrebări frecvente

Ce forme de canaluri există la rolele de antrenare?

Vei putea întâlni canale în formă de V, care nu vor deforma sârma, ci aceasta va rula cu ușurință chiar și atunci când e realizată dintr-un material mai rigid (oțel), canale în formă de U, care sunt recomandate pentru sârma din aluminiu, deoarece e mai moale și ajută la menținerea firului în condiții de rulare cât mai bune, și în forma de F, care sunt întâlnite la sârma fără gaz și care au dinți care se înfig în sârmă, dar nu deformează firul.

Cum întrețin rolele de antrenare?

Pentru a funcționa cât mai eficient pentru un timp îndelungat, rolele de antrenare pentru sârmă trebuie întreținute în mod corespunzător. Pentru asta, ai în vedere ca periodic să le cureți cu o perie de sârmă. Totodată, pentru a le prelungi durata de viață ai grijă ca sârma să ruleze pe ele în mod corespunzător.

Ce se întâmplă dacă nu folosesc rolele de antrenare potrivite?

Evită să folosești role de antrenare nepotrivite, deoarece acest lucru poate duce la prea multă tensiune pe fir și astfel acesta se poate deforma și rularea nu se va face în mod corespunzător.