Arzatoare TAIERE

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez toate cele 8 rezultate

Filtre

Cum aleg mai bun arzător de tăiere cu oxigaz

Ce este un arzător de tăiere oxigaz

Un astfel de dispozitiv este un accesoriu care încălzește foarte mult metalul dorit, cu ajutorul unei flăcări cu gaz, până îl duce la temperatura de aprindere, apoi cu un jet de oxigen se taie și în urmă rămâne zgură. Așadar, flacăra care iese din arzător nu are rol de a tăia, ci doar de a aduce metalul la temperatură foarte mare.

Când tai cu un astfel de dispozitiv trebuie să ai grija la debitul de oxigen, deoarece dacă acesta nu este reglat în mod corespunzător, fie vei avea parte de o tăietură lentă, fie vei risipi prea mult oxigen și vei face tăieturi concave. Oxigenul folosit trebuie să aibă o puritate de cel puțin 99.5%. Mare atenție la acest lucru, deoarece dacă puritatea este chiar cu 0.1% mai mică de această valoare, viteza de tăiere scade.

Cum aleg un arzător de tăiere oxigaz

Sunt o serie de aspecte pe care este bine să le iei în calcul atunci când cumperi un arzător de tăiere cu oxigaz, dacă vrei să ai parte de un model potrivit pentru nevoile tale. Ai grijă la:

  1. Diametru de tăiere – fiecare produs în parte trebuie utilizat în așa fel încât să fie eficient și să fie capabil să taie materialul dorit în cele mai bune condiții. Pentru asta, urmărește ca metalul asupra căruia vei acționa să nu fie mai gros decât se specifică în descrierea arzătorului.
  2. Lungime – trebuie să achiziționezi un produs care să aibă o lungime suficient de mare pentru a putea să lucrezi cu ajutorul lui într-un mod cât mai simplu și sigur, un model care să îți permită să pătrunzi în spațiile dorite.
  3. Unghiul capului – nu toate arzătoarele de tăiere oxigaz au la fel de înclinat capul de tăiere. De obicei unghiurile sunt de 75-90 de grade.
  4. Duze de tăiere compatibile – aceste elemente sunt foarte importante pentru calitatea finală a lucrării. Alege-le în funcție de compatibilitatea cu aparatul, dar și de grosimea obiectului ce urmează a fi tăiat.
  5. Design – aspectul acesta este important mai ales dacă folosești multe ore pe zi un astfel de produs. Urmărește un model cu care să fie ergonomic, să aibă un mâner gândit în așa fel încât prinderea să fie sigură și precisă.
  6. Caracteristici cheie – dacă vrei să ai parte de o experiență plăcută, simplă și sigură, urmărește ca arzătorul pe care îl alegi să aibă robineții de reglare poziționați în așa fel încât să-ți fie la îndemână.

Pași de urmat pentru a tăia cu flacăra oxigaz

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pregătești obiectele pe care vrei să le tai. Acestea trebuie curățate de praf, grăsime și alte murdării. După, vezi unde anume vrei să tai și dă semnele necesare cu ajutorul unui marker industrial, apoi poziționează piesa respectivă în așa fel încât să-ți fie cât mai simplu să acționezi. 

Mai departe, ocupă-te de aparatul cu care vei lucra. Asigură-te de faptul că toate componentele sunt în bună stare de funcționare și că sunt făcute corect și conexiunile. După, fă setările necesare și alege corect presiunea și viteza de tăiere. Manualul de utilizare va cuprinde indicații exacte cu parametri necesari în funcție de grosimea materialului.

După ce ai urmat acești doi pași, e timpul să acționezi și să încălzești apoi să tai în zona marcată. Fă totul cu răbdare, pentru a obține rezultate cât mai bune. 

Întrebări frecvente

În ce domenii este utilizată cel mai mult tăierea cu gaz?

Această metodă de tăiere este încă foarte populară când vine vorba de: prelucrare deseuri, șantiere navale și de construcții, conducte de gaz, tâmplărie, energie sau cazangerie.

Care sunt condițiile pentru tăierea cu oxigaz a unui metal?

Nu orice metal poate fi tăiat cu ajutorul unui arzător de tăiere cu oxigaz. Ca totul să fie rapid, eficient și rentabil, materialul tăiat trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă o temperatură de ardere mai mică decât cea de topire;
  • să degaje multă căldură, astfel încât să compenseze pierderile și să încălzească rapid;
  • să aibă o temperatură mai mare decât cea a oxizilor rezultați, pentru a curăța apoi cu ușurință zgura.