Aplica filtre

Categoria

Pret

leilei

Brand

Grosime sarma (mm)

Material

Sarma Sudura CUPRU

Afișez toate cele 7 rezultate

Filtre

Când folosesc sârmă de sudură din cupru

Ce aparate folosesc sârma de sudură din cupru

Dacă vrei să folosești sârmă de sudură din cupru, ai nevoie de un aparat de tip MIG-MAG. Aceste dispozitive folosesc role de sârmă, iar sudura se face într-un mediu protector oferit de un gaz (argon și heliu – MIG, amestecuri de dioxid de carbon, argon și oxigen – MAG).

Aparatele de acest tip, care lucrează cu sârmă din cupru, sunt foarte populare când vine vorba de lipirea și brazarea tablei, fiind frecvent întâlnite în industria automobilă.

Cum aleg sârma de sudură din cupru

Atunci când cumperi sârmă de sudură din cupru trebuie să ții cont de câteva detalii care te vor ajuta să faci alegerea bună. 

Grosimea sârmei, de exemplu, este un criteriu deosebit de important, dacă vrei o sudură cât mai rezistentă. Este necesar ca diametrul sârmei să fie de mărimi apropiate cu grosimea materialului asupra căruia se acționează.

La cupru duritatea nu contează. Ceea ce este important e aliajul asupra căruia se va acționa cu ajutorul unei anumite sârme, așadar trebuie să existe compatibilitate între aceste două elemente. Asemenea detalii vei găsi în descrierea fiecărui produs în parte, unde va fi menționat clar la ce aliaje poate fi folosit, dar și la ce tipuri de materiale și activități.

Greutatea este și ea de luat în seama, deoarece este nevoie să alegi o valoare compatibilă cu aparatul pe care îl deții, dar și o cantitate suficient de mare pentru lucrarea pe care urmează să o realizezi. 

În ceea ce privește prețul, acesta variază în funcție de aliaj, de grosime și de greutate. 

Ce materiale pot suda cu ajutorul sârmei din cupru

Dacă folosești la aparatul tău sârma de sudură din cupru, poți să acționezi asupra obiectelor formate din aliaje cupru-pur sau cupru-staniu, oțel nealiat sau slab aliat, tablă din oțel zincat etc. 

Întrebări frecvente

De unde cumpăr sârmă de sudură din cupru?

Dacă pentru tine este foarte important să cumperi o sârmă din cupru de calitate, care să îți permită o sudură în cele mai bune condiții, o poți achiziționa de pe Kobill.ro. Vei găsi mai multe variante disponibile, pentru a cumpăra exact ce ai nevoie. Produsele sunt realizate conform standardelor și normelor aflate în vigoare, așadar, nu îți face griji din acest punct de vedere.

Care e diferența dintre sârma de cupru și cea din aluminiu?

Spre deosebire de cupru, aluminiu este un material mai ușor, mai flexibil și mai puțin costisitor. Însă, el nu poate fi utilizat pentru materialele compatibile cu cuprul, așadar, trebuie să alegi sârma potrivită pentru fiecare aplicație în parte. 

Care e diferența dintre sudura prin topire și cea solidă

Sudura prin topire este o tehnică la care sunt necesare materiale de adaos. În momentul în care acestea intră în contact cu obiectul asupra căruia se acționează se formează o baie de sudură. Ideal ar fi să se lucreze pe suprafețe cât mai mici, pentru a avea un rezultat cât mai bun. 

Sudura prin topire se face cu ajutorul electrozilor înveliți, cu aparate MIG-MAG, cu electrozi nefuzibili, cu plasmă, flacără sau prin turnare. 

Sudura solidă se realizează fără material de adaos, îmbinarea făcându-se prin presiune, difuzie sau ultrasunete. Se poate pune în practică cu sau fără încălzirea pieselor ce urmează a fi sudate, prin cositorire, brazare, tăiere termică, metalizare sau sudare de încărcare.