Echipamente de sudura MIG-MAG

Categoria

Pret

leilei

Brand

Alimentare (V)

Pistolet

Curent Max. (A)

Show value(s)

Grosime sarma (mm)

Show value(s)

Lungime

Material

Tensiuni

Tip Racire Pistolet

Tip Sursa Putere

Tip Gaz

Marime Duza

Dimensiuni Rola

Show value(s)

Afișez 1 - 21 din 197 de rezultate

Filtre

Cum alegi un aparat de sudura MIG/MAG

Ce este un aparat de sudura MIG/MAG

Un astfel de aparat este un dispozitiv de sudare care lucrează prin topire.

Mai exact, în momentul acționării, un fir metalic este topit și astfel sunt unite două suprafețe. Acest lucru se întâmplă într-un mediu de gaz protector. Dacă vorbim de gaze inerte, ne referim la MIG, iar dacă ele sunt active, la MAG.

Producătorii au realizat aparate care sunt capabile să sudeze în regim MIG/MAG. Ele pot acționa asupra a o mulțime de materiale, precum: aluminiu, cupru, titan, oțel și multe alte metale. E foarte util să ai în gospodăria ta un aparat de sudura MIG/MAG.

Cu aceste echipamente vei obține în final o sudură rezistentă, curată, netedă și totul se va realiza în scurt timp.

Cele mai importante criterii de selecție în alegerea unui aparat de sudura MIG/MAG

Dacă nu te pricepi prea bine în alegerea unui astfel de produs, e posibil să fii pus în dificultate când îi vei vedea caracteristicile tehnice. Oare de ce ai nevoie? De un aparat de sudura CO2 sau de unul cu argon? Contează intensitatea curentului electric? Ce altceva mai e important?

Iata care sunt cele mai importante criterii de selecție:

  • Tipul de gaz folosit

Aici ai mai multe posibilitati.

  1. În primul rand vorbim de argon. El e utilizat când se dorește sudarea materialelor neferoase sau a celor care sunt ceva mai greu de prelucrat. Un aparat de sudura, cu argon, va duce la un cordon de sudura calitativ și rezistent.
  2. Apoi, se mai foloseste si dioxidul de carbon, care odată descompus în arcul electric devine monoxid de carbon și oxigen. E foarte eficient când vrei să sudezi oțel carbon, însă are dezavantajul faptului că e mai costisitor.
  3. Mai poți suda și cu heliu, un gaz inert, care contribuie la formarea unui arc mai lat. E potrivit pentru aliaje de aluminiu, cupru sau magneziu.

Acestea sunt principalele tipuri de gaze de protecție. Le poți întâlni și combinate, ceea ce va duce la un rezultat final și mai bun:

  • argon și oxigen,
  • argon și dioxid de carbon,
  • argon și heliu.
  • Performanțe

Acest criteriu e important, deoarece trebuie să te asiguri de faptul că alegi un produs suficient de bun pentru nevoile tale. Dacă vrei ceva pentru hobby, de regulă, un model de tip invertor, cu o intensitate a curentului electric de până în 120 A si patru trepte de putere ar putea fi suficient. Însă, daca te interesează un model mai fiabil, mai rezistent și mai puternic, atunci îndreptă-ți atenția spre device-uri care sunt de tip transformator, care lucrează cu intensitate de 180-200 A și au peste 6-7 trepte de putere.

  • Consumabile

Pentru a funcționa, un aparat de sudura MIG/MAG are nevoie de sarme. Acestea pot avea diverse dimensiuni (0.6 mm, 0,8 mm, 1 mm, 1,2 mm și 1,6 mm. Totodată, se diferențiază și prin faptul că pot fi pline sau tubulare. Ține cont nu doar de compatibilitatea lor cu aparatul pe care îl cumperi, ci și de cât sunt de costisitoare.

  • Dimensiuni

Contează mult și cât e de voluminos un astfel de aparat, deoarece e important să fie ușor de manevrat, depozitat și transportat, mai ales dacă nu ai o constituție mai solidă și nu dispui de foarte mult spațiu în magazia ta de scule și echipamente.

Întrebări frecvente

Ce lucrări din gospodărie pot realiza cu ajutorul unui aparat de sudura?

Nu e musai sa lucrezi în industria construcțiilor de mașini sau pe santiere navale pentru a folosi un aparat de sudura MIG/MAG. În gospodării, în mod practic, ți-ar putea fi de folos pentru:

  • a realiza diverse obiecte din metal (mese, scaune, garduri, porți etc.),
  • a repara tot felul de lucruri metalice care s-au rupt sau la care sudura inițială nu mai ține,
  • pentru a lipi țevi și pentru multe alte astfel de activități.

Ce buget trebuie să am pregătit pentru un astfel de aparat?

Daca vrei să cumperi un model de hobby, însă acesta să fie cu adevărat folositor, atunci prețurile pornesc de regulă de la 800-1000 lei. Dacă te interesează un model pentru profesioniști, atunci bugetul alocat trebuie să fie unul mai mare, care frecvent pornește de la 3000-4000 lei.

Ce echipamente sunt indispensabile când sudez?

E foarte important să porți echipament de protecție atunci când sudezi, pentru a-ți proteja sănătatea. Pentru asta, ai nevoie de:

  1. mască,
  2. ochelari,
  3. mănuși,
  4. haine neinflamabile și
  5. bocanci speciali.