Pistolete Sudura MIG - MAG

Categoria

Pret

leilei

Brand

Curent Max. (A)

Grosime sarma (mm)

Lungime

Material

Tip Racire Pistolet

Marime Duza

Afișez 1 - 21 din 32 de rezultate

Filtre

Ce trebuie să știu despre un pistolet MIG-MAG

Ce este un pistolet de sudură

Un pistolet de sudură este un accesoriu care are mai multe roluri. Primul e acela de a furniza curent de sudură către electrod, astfel încât acesta să se topească și să își îndeplinească scopul. Totodată, acest accesoriu e responsabil și de livrarea gazului de protecție, dacă folosești un aparat cu gaz.

Cum aleg un pistolet de sudura MIG-MAG

Poți fi pus în dificultate când trebuie să cumperi un astfel de produs, mai ales dacă ești începător. Îți vom spune însă la ce să ai grijă:

 1. Amperaj

Pistoletul trebuie să aibă amperajul corespunzător în funcție de aparatul de sudură folosit. Dacă acest indice este mai mare, va inutil, dacă este prea mic, va fi ineficient.

 1. Sistemul de răcire

Aici poți alege dintre două posibilități:

 • cu apă – un sistem ca acesta permite un control foarte bun al pistoletului, deoarece manevrarea e foarte lină și plăcută, pune la dispoziție o putere mare și este potrivit pentru amperaj mai mare de 200A.
 • cu gaz – are un cost de achiziție și întreținere mai redus, nu este extrem de eficient pentru aparatele care folosesc un amperaj mai mare de 200A.
 1. Lungimea cablului

Pentru a te putea îndepărta cât mai mult de aparatul de sudură, ai nevoie de un pistolet MIG-MAG de 5 m sau chiar mai mult. Sunt însă și variante cu lungime a cablului mai redusă, în funcție de necesitățile fiecărui individ în parte. 

 1. Diametrul duzei

Acest factor este important, deoarece contribuie la viteza de sudare, dar și la stabilitatea arcului. Diametrul se alege în principal în funcție de grosimea materialului sudat. Dacă acesta este mai gros, atunci ai nevoie de o valoare mai mare, iar dacă e mai mic, va trebui să optezi pentru un diametru redus. 

Diametrul duzei nu este o valoare fixa, ci un interval, pentru a putea să sudezi grosimi cât mai diferite. 

 1. Caracteristici cheie

Te vei bucura de o funcționare ușoară și o experiență deosebită prin prezența unor detalii precum:

 • buton cu microîntrerupător – oferă acces rapid la butonul de pornire/oprire atunci când e necesar;
 • mâner rezistent – foarte important mai ales când aparatul este folosit zilnic și/sau în medii dure;
 • mâner ergonomic – îți va asigura confortul chiar și atunci când trebuie să sudezi pentru perioade îndelungate;
 • gât rotativ – pentru a pătrunde cu ușurință în toate zonele dorite.

Cum întrețin un pistolet

Dacă vrei să ai un pistolet sudură MIG-MAG care să reziste cât mai bine în timp, e nevoie să-i acorzi puțină atenție:

 • curăță-l periodic prin suflare cu aer comprimat, pentru a nu se înfunda;
 • curăță materialul topit ce se depune în timpul sudării în difuzorul de gaz.

În cazul în care ceva nu mai funcționează ca înainte, nu te grăbi să schimbi accesoriul, ci vezi mai întâi dacă nu există posibilitatea de a-l repara.

Întrebări frecvente

Este sau nu pistoletul o piesă consumabilă?

Această întrebare se pune tot mai frecvent în ultima vreme, deoarece pe piață au apărut astfel de accesorii de proastă calitate, ce necesită înlocuire frecventă. Însă, pistoletul nu este un produs consumabil, ci este o piesă componentă ce trebuie folosită cu grija și întreținută, și va fi utilă pentru mult timp.

Ce probleme apar dacă nu folosesc un pistolet de calitate?

Îți sugerăm să investești într-un pistolet MIG de calitate, deoarece astfel eviți o serie de neplăceri. În primul rând, vei avea costuri mai mari, deoarece va trebui să le cumperi mai des, apoi un produs de proastă calitate poate avea pierderi de gaze de protecție. Mai ține cont și de faptul că un pistolet care nu se ridică la standarde de calitate mai bune, va duce în cele din urmă și la rezultate mai slabe.