Aplica filtre

Categoria

Pret

leilei

Brand

Grosime Baghete (mm)

Material

Baghete Sudura TIG

Afișez 1 - 21 din 61 de rezultate

Filtre

Cele mai bune baghete de sudură TIG 

Despre sudura TIG

Sudura TIG (Tungsten Inert Gas) este un procedeu de sudură ce implică utilizarea unui electrod, realizat din tungsten sau un aliaj din acesta. Procesul de sudare TIG este unul autogen, iar căldura este produsă de un arc ce lovește un electrod. Se ajunge la temperaturi foarte mari, motiv pentru care rezultatele sunt bune, dar este necesară și o pregătire temeinică a persoanei care sudează, pentru a se obține un cordon aspectuos și calitativ.

În procesul de sudură TIG se poate folosi uneori și material de adaos. Acesta este recomandat când se sudează materiale mai groase, fiind utilizat sub unor baghete. Spre deosebire de electrozii wolfram, baghetele sunt pentru adaos și trebuie alese cu grijă, astfel încât să se ajungă la rezultatele dorite. 

Cum aleg cele mai bune baghete de sudură TIG

Dacă vrei să faci o achiziție cât mai corectă, în primul rând ține cont de materialul care trebuie sudat. Trebuie să existe o bună compatibilitate între acesta și baghetele de sudură, mai exact, este important ca ambele să aibă o compoziție apropiată. Poți găsi cu ușurință pe Kobill.ro astfel de accesorii fabricate din: inox, cupru, oțel carbon, aluminiu. În descrierea fiecărui produs în parte poți descoperi la ce material poate fi folosit și astfel vei ști exact ce trebuie să achiziționezi. 

Un alt aspect cel puțin la fel de important ține de grosimea materialului ce urmează a fi sudat. Diametrul baghetei trebuie să fie similar cu grosimea obiectului asupra căruia urmează să se acționeze. Astfel sudura va fi mult mai simplu de realizat, dar și mai rezistentă. 

Proprietățile mecanice ale baghetelor sunt alte detalii care pentru cunoscători contează foarte mult. Acestea vor oferi informații cu privire la limita de curgere, rezistența la rupere, alungire și energie la impact. Aceste valori sunt întâlnite de regulă sub forma unui tabel pe care îl vei găsi pe site-ul de achiziție.

Un alt criteriu de selecție important ține de preț. Ai în vedere faptul că de cele mai multe ori costurile sunt afișate per kilogram, așa că poți cumpăra exact cantitatea de care ai nevoie. Aceste consumabile nu sunt printre cele mai ieftine produse, însă sunt necesare dacă vrei rezultate bune.

Întrebări frecvente

De ce trebuie să curăț înainte materialele pe care urmează să le sudez?

Dacă vrei să ai parte de un cordon de sudură cât mai plăcut ca aspect și cât mai rezistent, este important ca sudura să fie aplicată pe un material curat. Dacă nu vei proceda astfel riști și să ai parte de pori mulți în baia de sudură sau chiar să strici anumite piese. Pentru a face totul cât mai simplu te poți folosi de produse speciale pentru curățare și degresare.

De ce să cumpăr un aparat de sudura TIG AC DC?

Motivul pentru care recomandăm să cumperi un model AC DC, nu doar DC este faptul că acesta poate fi utilizat pe o scară mai largă. Modelele DC sunt recomandate doar pentru oțel și inox, pe când cele AC-DC mergi și la aluminiu și alte aliaje. 

Ce dezavantaje are sudura TIG?

Nu multe persoane folosesc această tehnică de sudare, însă nu din cauză că nu ar da rezultate bune, ci pentru că nu este o procedură ușor de îndeplinit. Necesită multă experiență și îndemânare, motiv pentru care este de mare succes în cazul celor care practică de mult timp sudura. În plus, viteaza de lucru este ceva mai mică, productivitatea fiind scăzută, însă este un aspect peste care cei care vor o sudură de calitate trec ușor.