TRUSE Sudura - Taiere

Afișez toate cele 4 rezultate

Filtre

Cumpără trusă autogen pe care să o folosești la sudură

Sudura și tăierea cu autogen

Pentru a înțelege cât mai bine cum alegi o trusă de sudură autogen, vrem să îți spunem mai întâi ce reprezintă mai exact acest tip de sudură. Ne referim la o tehnică ce permite lipirea a două materiale metalice cu ajutorul unei flăcări oxiacetilenice. 

Flacăra apărută are rolul de a forma o baie de metal topit, iar aceasta este apoi direcționată pe zona dorită, formându-se astfel un cordon de sudură. 

Referitor la tăierea cu autogen, ai nevoie de un capăt special, cu înclinație de 60-90 grade. Debitarea are loc cu un minim de efort din partea persoanei care folosește aparatul și se poate acționa asupra metalelor care au până în 30 cm grosime, dacă bineînțeles folosești echipamente și accesorii performante. 

Ce poate conține o trusă de sudură cu autogen

O trusă de sudură autogen este un pachet compus dintr-o serie de accesorii ce ajută la sudarea și tăierea diverselor materiale. De multe ori conține:

 • arzător cu mâner;
 • compas;
 • lănci de sudare;
 • lănci de debitare;
 • duze de tăiere;
 • opritoare de flacără;
 • becuri de sudare;
 • accesorii pentru curățarea duzelor;
 • chei de diverse tipuri;
 • ochelari de protecție.

Cum aleg o trusă de sudură cu autogen

O trusă de sudură autogen portabilă trebuie aleasă în primul rând în funcție de ce anume conține. Nu are sens să cumperi ceva ce nu îți trebuie neapărat sau un pachet care nu are accesoriile de care ai musai nevoie. Apoi, o trusă oxiacetilenă se mai poate alege și în funcție de dimensiuni. Cu cât vrei o variantă mai portabilă, cu atât trebuie să fie mai ușoară și să ocupe mai puțin loc. De obicei, aceste truse cântăresc în jur de 2 kg. 

Un alt criteriu important este prețul. Acesta este dat de varietatea și multitudinea elementelor care îl compun. Cu cât alegi o trusă mai bogată și mai calitativ realizată, cu atât și prețul crește. Vei întâlni truse de până în 300 RON, care au strictul necesar, dar și variante care se apropie de 2.000 RON și care îți pun la dispoziție o gamă largă de elemente utile în sudura cu autogen.

Pentru mulți contează și modul în care sunt organizate piesele din truse. Cu cât acestea sunt mai ușor de accesat, dar și suficient de fixe pentru a nu se împrăștia în timpul transportului, cu atât mai bine. Cutiile de calitate sunt bine realizate și au și sisteme de închidere rezistente la uzură. 

Întrebări frecvente

Pot cumpăra și separat elementele din trusele de sudură cu autogen?

Dacă s-au uzat/defectat anumite piese din trusa de sudură pe care o deții, acestea pot fi înlocuite cu ușurință, deoarece le vei găsi comercializate și individual.

Trusa de sudură face parte din accesoriile primite atunci când comand un aparat de sudură cu autogen?

Sunt producători care includ în prețul unui aparat de sudură/debitare cu autogen și truse cu diverse accesorii. De obicei însă, acestea trebuie achiziționate separat, deoarece vei primi un număr limitat de elemente în coletul standard.

La ce să fiu atent când folosesc un aparat cu autogen?

Pentru a fi în siguranță atunci când practici astfel de procedee de sudură, ține cont de următoarele:

 • folosește un echipament adecvat (ochelari, cască, îmbrăcăminte și încălțăminte specială, mănuși);
 • fii foarte atent la scurgerile de gaz;
 • folosește buteliile de gaz conform instrucțiunilor;
 • ai grijă la contaminarea chimică, ventilând foarte bine zona în care lucrezi.