EUROconectori Aparate

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez toate cele 3 rezultate

Filtre

Euroconectori MIG – ce sunt și de unde îi pot cumpăra

Ce este un euroconector MIG

O astfel de piesă este frecvent întâlnită atunci când sunt folosite aparate de sudură, deoarece ajută la stabilirea conexiunii dintre acestea și pistoletele de sudură. Un euroconector MIG este practic un adaptor gândit special pentru pistoletele în stil european și este format din partea centrală (prin care va trece curentul și gazul de protecție și pe care este plasat filetul ce va ajuta la conectare) și o serie de cabluri responsabile de lichidul de răcire și conexiunea la rețea.

După ce criterii aleg un astfel de produs

În multe cazuri cei care folosesc aparate de sudură sunt nevoiți să înlocuiască o asemenea piesă. Unii fac asta pentru că au apărut defecțiuni cauzate de uzură sau diverși factori, iar alții pentru a adapta un pistolete cu euroconector la un aparat ce nu dispune de un astfel de accesoriu, ci pistoletul trebuie legat în mod individual, fir cu fir. Alegerea unui produs de acest tip se face luând în calcul mai multe detalii:

  • Compatibilitate – de obicei, asemenea articole sunt universale și compatibilitate cu toate pistoletele cu euroconector. Sunt însă și situații în care anumite branduri produc variante unicat, motiv pentru care trebuie să fii atent la specificații.
  • Ușurința în instalare – pentru a nu pierde mult timp cu schimbarea componentei, alege un adaptor simplu de utilizat, cu un design compact și formă potrivită pentru aparatul pe care îl deții.
  • Lungime – aici ne referim la lungimea capului de cupru de care dispune piesa. Această valoare trebuie să fie una potrivită cu orificiul la care se conectează, pentru a fi totul în regulă.
  • Conținut pachet – pentru a putea utiliza euroconectorul imediat după ce îl primești, asigură-te de faptul că are piesă de fixare pe aparat, fire de contact, furtun pentru gaz, dar și tub pentru sârmă.
  • Durabilitate – pentru a cumpăra un produs de înaltă calitate, acesta trebuie să fie bine realizat, din materiale rezistente la șocuri, dar și la temperaturi foarte ridicate (ca de exemplu cupru).

Întrebări frecvente

De unde pot cumpăra piese pentru aparatele de sudură?

Cel mai simplu mod prin care poți să cumperi piese pentru aparate de sudură îl reprezintă magazinele online, iar la Kobill îți punem la dispoziție o mulțime de produse destinate sudorilor, de la aparatură complexă, la cele mai simple piese de schimb sau echipamente de protecție. Comandând online ai beneficii precum: nu mai pierzi timpul prin magazine, nu ai un program pe care trebuie să îl respecți și te bucuri de flexibilitate maximă.

Cât costă un euroconector?

De cele mai multe ori, euroconectorii universali costă în jur de 100 RON. Prețul este unul corect, având în vedere cât este de complexă piesa. Sunt și variante mai scumpe, dar de obicei ne referim la cele unice, care aparțin strict anumitor branduri.

Ce este sudura MIG-MAG?

Sudura de tip MIG-MAG este o tehnică ce se realizează cu ajutorul unui aparat special care folosește fie gaz inert, fie activ. În cadrul acestei proceduri, un fir metalic este topit și pe această cale sunt unite două suprafețe. Totul se face în mediul de gaz protector, care ajută la obținerea unui cordon de sudură rezistent indiferent de grosimea materialului. Viteza de sudură este una mare, iar sudura este una netedă și curată.

Materialul de adaos este sârma, iar aceasta trebuie aleasă în funcție de grosimea materialului, dacă se dorește un rezultat care să reziste cât mai bine în timp.