Aplica filtre

Categoria

Pret

leilei

Brand

Culori

MARKERE Vopsea | ACE TRASARE

Afișez toate cele 20 de rezultate

Filtre

La ce sunt folosite accesoriile pentru marcat
Atunci când lucrezi cu tot felul de materiale, de la lemn și PAL, la sticlă, oțel și ceramică, sunt momente în care trebuie să faci anumite semne pentru a ști unde să acționezi sau vrei sa notezi ceva anume pe un obiect sau o suprafață. Acest lucru poate fi făcut cel mai ușor prin intermediul unor accesorii special gândite pentru marcat.
Dacă materialul este unul ce nu necesită realizarea unei adâncituri, el poate fi însemnat cu ajutorul unor carioci cu vopsea. În eventualitatea în care vorbim de oțel sau ceramică și dorești ca marcajul să fie gravat, atunci poți folosi un ac de trasare. Dacă dorești ca marcajul să se facă pe sudură, atunci ai nevoie de un marker special, cu steatit, care e rezistent la căldură și la flacără și care permite păstrarea semnului vizibil în timpul procesului de sudură.
Criterii de selecție pentru markerele cu vopsea
Acum îți vom vorbi mod deosebit despre marker cu vopsea, care sunt cele mai utilizate și care au o mulțime de domenii de aplicare. Acestea trebuie alese în funcție de următoarele aspecte:

Tipul de vopsea

Vopseaua care poate fi întâlnită în cazul acestor accesorii poate fi lichidă sau solidă. Ambele reprezintă o bună alegere, atât timp cât sunt selectate astfel încât să își îndeplinească scopul. Spunem asta deoarece vei observa că sunt variante pentru suprafețe reci și altele pentru suprafețe calde.
Cariocile cu vopsea lichidă permit o marcare ușoară și foarte rezistentă chiar și în condiții foarte grele. În această categorie poate intra și un marker cu vopsea acrilică, dacă asta este ceea ce cauți. 
Cariocile cu vopsea solidă sunt uneori mai ușor de întrebuințat și permit o marcare simplă și precisă. Pot fi la fel de rezistente ca multe dintre variantele lichide. 

Culoarea

Unele persoane au nevoie de un marker cu vopsea neagră, altele vor un conținut alb sau în tot felul de nuanțe. Dacă semnul respectiv nu va rămâne permanent, atunci important este să fie marcat cu o culoare cât mai vizibilă. Dacă vrei să folosești un marker pentru a păstra în scris pe un anumit obiect, atunci alege unul care să se încadreze cât mai bine și ca nuanță.

Materialul pe care se marchează

Pentru a te asigura de faptul că marcajul va rămâne vizibil, trebuie să alegi un marker potrivit pentru materialul pe care este aplicat. În descrierea fiecărui produs vei găsi specificații cu privire la acest aspect. Ai mare grijă, deoarece un marker cu vopsea pentru metal poate fi total nepotrivit pentru textile, la fel cum un marker pentru lemne ar putea să nu fie suficient de rezistent pentru oțel.

Suprafațele pe care pot fi utilizate

Aici ne referim la textura suprafeței pe care markerul poate fi utilizat. Trebuie să alegi cu grijă un astfel de produs mai ales dacă vorbim de zone uleioase, mult prea umede, foarte uscate, fine sau pline de praf. 

Caracteristicile cheie 

Dacă vrei să te bucuri de o experiență cât mai plăcută și să profiți la maxim de ceea ce poate oferi un astfel de instrument, atunci urmărește să fie prezente o serie de caracteristici cheie precum:

uscare rapidă (pentru a nu pierde timpul așteptând),
vârf ascuțit (pentru însemnări cât mai precise),
lipsa conținutului de plumb (pentru a nu fi toxic),
rezistență la intemperii și temperaturi extreme (pentru utilizare în condiții grele).

Întrebări frecvente
De ce să folosesc un marker industrial și nu unul permanent?
Markerele permanente nu permit ștergerea cu ușurință scrisului, însă nu pot fi comparate cu cele industriale când vine vorba de rezistența în condiții extreme. Cele industriale nu se vor șterge dacă materialul respectiv este ținut în ploaie sau temperaturi prea mici sau prea mari, își vor păstra rezistența dacă sunt trecute prin foc și vor fi vizibile mult timp. 
Cât de accesibile sunt markerele de trasare?
Dacă ai nevoie de astfel de produse, trebuie să știi ca au un preț accesibil. Multe dintre modele, chiar și cele foarte rezistente, costă până în 20 de lei.
De unde să cumpăr markere și ace de trasare?
La Kobill te așteaptă o gamă suficient de variată care are toate șansele să răspundă nevoilor tale. Descoperă produsele și ia chiar acum o decizie inspirată!