Baghete INOX

Categoria

Pret

leilei

Brand

Grosime Baghete (mm)

Material

Afișez 1 - 21 din 28 de rezultate

Filtre

Bagheta de inox – când este necesară în sudura TIG

Ce sunt baghetele de sudură din inox

Baghetele de sudură reprezintă materiale de adaos care se folosesc în cadrul procesului de sudură TIG. Sunt întâlnite atunci când se dorește sudarea cu oțel, inox și aluminiu, dar și pentru brazare. 

Baghete de sudură din inox cumpără persoanele care vor să obțină o îmbinare cât mai bună atunci când lucrează cu acest material. Aceste consumabile trebuie adăugate în zona arcului electric, în laterala băii de sudură.

Baghetele de sudură se folosesc doar la sudura TIG cu material de adaos, nu și la cea prin topirea materialului prin căldură.

Alegerea baghetelor de sudură din inox

Pentru a te bucura de rezultate cât mai bune atunci când în cadrul procesului de sudură TIG folosești baghete, acestea trebuie alese în mod corespunzător. 

Grosimea este un aspect important. Este necesar să alegi produse cu diametru suficient de mare pentru a avea la final o sudură de calitate. Nu opta pentru baghete cu grosime mai mică decât cea a materialului asupra căruia vei lucra. 

Cantitatea de baghete necesară o alegi în funcție de kilogramele elementelor din pachet. Cu cât vrei să sudezi mai mult, cu atât vei avea nevoie de un gramaj mai mare. 

Inoxul este de mai multe tipuri (301, 302, 304/L etc.), motiv pentru care, verifică în specificațiile produsului să fie vorba de baghete compatibile cu nevoile pe care le ai. Doar așa poți să alegi cele mai bune produse pentru o sudură de calitate. 

Proprietățile mecanice ar putea să îți spună multe cu privire la modul în care o baghetă de sudură se comportă în practică. Urmărește detalii referitoare la: rezistența la rupere, limita de curgere, alungire și rezistența la impact.

Totodată, pentru a te asigura de faptul că vei cumpăra un produs sigur de utilizat, urmărește să fie notate standardele aferente – EN ISO: W 19 9 L, EN ISO: W 19 9 LSi etc. 

Avantajele și dezavantajele sudurii TIG

Sudura TIG, cu sau fără baghete de inox, este apreciată pentru multiplele avantaje pe care le are:

  • este curată, fără prea multă zgură;
  • rezultatul final este un cordon rezistent și plăcut ca aspect;
  • se poate realiza atât în curent continuu, cât și alternativ;
  • nu este o procedură ce produce stropi;
  • permite să acționezi atât asupra materialelor foarte subțiri, cât și a celor mai groase.

Întrebări frecvente

Ce dimensiuni trebuie să aibă electrozii wolframwolfran când sudez cu tehnica TIG?

Când folosești electrozi wolfram pentru sudură TIG, aceștia trebuie aleși în funcție de grosimea materialului ce urmează a fi sudat. Pentru piese ce au până în 2 mm, se folosesc electrozi de 1.6 mm, pentru cele care au între 2 și 5 mm, electrozi de 2.4-3.2 mm, iar pentru grosimi de 5-8 mm, electrozi de 3.2-4 mm. Dacă materialul este ceva mai gros, de 8-12 mm, diametrul recomandat al electrozilor e de 4-5 mm, iar peste 12 mm, se folosesc variante cu diametru de 5-6.4 mm.

Cât costă baghetele de sudură din inox?

De obicei, prețul unui kilogram de baghete pornește de la 70 de RON și poate ajunge pe la 120 RON. Costurile variază în funcție de aliaj, grosimea baghetelor și de cantitatea din pachet. De regulă este mai convenabil să cumperi pachete mai mari, însă, bineînțeles dacă ai și nevoie de atât de multe baghete.