ANTISTROPI | ZINC

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez toate cele 9 rezultate

Filtre

Spray sudură – ce este și cum îl aleg

La ce sunt utile spray-urile pentru sudură

Mulți dintre cei care sudează descoperă importanța unui spray pentru sudură și aleg să folosească un astfel de produs pentru a-și ușura munca. Ne referim în mod deosebit la variantele împotriva stropirii, care se pulverizează pe duza pistoletului și pe difuzorul de stropi și astfel rezultatul final va fi unul mai calitativ și mai aspectuos, iar sudarea mult mai ușoară. În plus, și componentele aparatului vor fi protejate și vor funcționa în parametri normali pentru mai mult timp.

Un astfel de spray, nu doar că formează o peliculă fină care protejează împotriva coroziunii și împiedică formarea de stropi pe pistolete și duze, ci ajută și la reducerea riscului apariției arsurilor cauzate de împrăștierea stropilor.

Cum aleg un spray antistropi sudura

Sunt mai multe criterii de selecție pe care trebuie să le ai în vedere la achiziționarea unui spray sudura antistropi. Iată care sunt cele mai importante:

  • Ingrediente – în privința ingredientelor conținute de un spray împotriva stropilor, trebuie să urmărești ca acesta să nu aibă silicon, deoarece acest ingredient nu va fi benefic pentru piesele pe care se aplică. Apreciate sunt produsele ce conțin polimeri sintetici biodegradabili sau ceramică.
  • Cantitate – cel mai frecvent aceste spray-uri vin în cantitate de 400 ml. Cantitatea aceasta este însă suficient de mare pentru a-ți ajunge un timp îndelungat, deoarece se aplică pe duze și/sau pe zona ce se sudează, nu pe întregul obiect sudat. Dacă sudezi zilnic și vrei să folosești mereu un astfel de spray antistropi sudura, posibil să ai nevoie de mai multe bucăți.
  • Temperatura de lucru – această caracteristică este importantă pentru a putea să folosești spray-ul în siguranță, dar și pentru a avea parte de eficiență.
  • Caracteristici speciale – aici foarte apreciate sunt detaliile precum: uscare rapidă, ușurință în aplicare și curățare.

Ce alte soluții antistropi mai există

Dacă nu te încântă varianta de spray sau vrei să mai încerci și altceva, o alternativa des întâlnită este pasta antistropi pentru sudura. La fel ca și produsele ce se pulverizează, protejează duzele astfel încât totul să funcționeze cât mai bine și stropii să nu se mai lipească de capătul pistoletului. De obicei este foarte ușor de folosit, deoarece vine ambalată într-o găleată metalică și trebuie să introduci capul pistoletului în pastă sau să aplici pasta pe el cu o pensulă.

Soluțiile antistropi sub formă lichidă vin si pentru utilizare industriala. Se comercializează de regulă în bidoane mari, de 5-10 litri, și se aplică pe consumabilele pistoletelor si/sau pe materialul de lucru, având același rol, de a opri prinderea stropilor pe piesele de lucru și pe componentele aparatului.

Întrebări frecvente

Ce alte tipuri de spray-uri se mai folosesc în sudură?

Frecvent sudorii mai folosesc și alte tipuri de spray-uri, acestea fiind de ajutor pentru păstrarea calității sudurii și nu numai. De exemplu, există produse cu rol anticoroziv, ce vor ține la distanță rugina, dar și diverse alte substanțe agresive pentru diverse tipuri de metale. Mai există și spray-uri penetrante, care au rolul de a controla etanșeitatea și fisurile de pe materialele feroase/neferoase care au fost sudate, dar și developante și degresante, pentru curățare.

Cum se aplică spray-ul antistropi?

Nu este nimic foarte complicat, ci dimpotrivă. Ia tubul, agită-l bine, apoi pulverizează pe suprafața dorită, de la o distanță de circa 30 de cm. Oricum, înainte citește instrucțiunile pentru că este posibil să existe diferențe de la un produs la altul.

Cum se depozitează spray-ul?

Este important să ai grija la modul în care depozitezi un astfel de produs, deoarece este unul sub presiune și poate exploda în cazul în care nu este ținut în condiții prielnice. Ai grijă să îl ferești de lumina directă a soarelui și să nu îl expui la temperaturi mai mari de 50 de grade Celsius.