REDUCTOARE de Presiune

Categoria

Pret

leilei

Brand

Tip Gaz

Show value(s)

Afișez 1 - 21 din 35 de rezultate

Filtre

Cum aleg reductoare de presiune potrivite

Care este rolul unui reductor de presiune

Un reductor de presiune este un dispozitiv care face parte dintr-un sistem de sudură și care are rolul de a permite controlul gazului cu care se sudează, pentru ca acesta să fie folosit în mod eficient și sigur. Reductorul poate ajuta la furnizarea gazului la un nivel constant, astfel încât să îți fie cât mai ușor.

Criterii de selecție pentru un reductor de presiune

Analizează foarte bine toate caracteristicile prezente la un reductor de presiune, pentru a face o alegere cât mai bună.

  • Tipul de aparat

Diferențierea în cazul acestui aparat se face în funcție de prezența/absența manometrului. Prin urmare, ai disponibile următoarele opțiuni:

  1. fără manometru – îți permite să reglezi debitul de gaz, însă nu vei primi și alte informații. E o variantă care va fi de ajutor pentru cei cu experiență în domeniul sudurii. 
  2. cu un manometru – un reductor de presiune cu un manometru îți oferă posibilitatea de a regla debitul de gaz într-un mod foarte simplu, deoarece ai afișată pe ecran presiunea.
  3. cu două manometre – un astfel de dispozitiv îți va permite să cunoști detalii legate de cantitatea de gaz rămasă în interior și să reglezi presiunea. Sunt apreciate mai ales în medii industriale, unde o reglare cât mai precisă e foarte importantă.
  • Caracteristicile manometrului

Pentru a fi ușor de citit datele de pe manometru, ai nevoie de un cadran cu diametru cât mai mare. De regulă, această valoare e de 4-5 cm. Apoi, urmărește ca unitățile de măsură folosite pentru a da măsurătorile să fie cele dorite de tine.

  • Gazele utilizabile și presiunea

Fiecare produs în parte trebuie ales și în funcție de gazul folosit. Unii au nevoie de un reductor presiune CO2/argon, alții pentru oxigen, acetilena, propan etc. Acest detaliu e important, deoarece în funcție de gazul folosit se stabilește și presiunea de intrare, dar și cea de lucru. 

De exemplu, oxigenul are nevoie de o presiune de intrare de 200 bari și de lucru de 10/20 bari, propanul folosește o presiune de intrare de 20 bari și de ieșire de 1.5 bari etc. 

  • Racordurile de intrare și ieșire

Conexiunea dintre reductor, aparat și butelia cu gaz trebuie să se facă în mod corect pentru a avea siguranță. Pentru asta, fiecare dispozitiv are propriul racord de intrare și ieșire, care de multe ori diferă în funcție de gazul folosit.

Întrebări frecvente

Ce fac înainte de a monta un reductor pentru oxigen?

Înainte de a monta un astfel de accesoriu verifică etanșările, pentru a te asigura de faptul că totul e în regulă. Apoi, înainte de a lega reductorul la butelie, pentru a îndepărta eventualele impurități, dă drumul la puțin oxigen.

În ceea ce privește montajul, urmărește instrucțiunile din manual, iar dacă nu te pricepi, caută un specialist care să te ajute.

Sunt aparate de sudură care se vând cu reductor de presiune oxigen sau alt gaz?

Da, exista și dispozitive care vin însoțite de astfel de accesorii, astfel încât să nu fie necesar să le cauți apoi. Ele sunt alese în funcție de fiecare aparat în parte. Prețul acestora va fi inclus în cel al întregului pachet.

Ce face un reductor de presiune pentru aer comprimat?

Un astfel de accesoriu are rolul de a proteja instalațiile împotriva presiunii excesive exercitate la intrare. Sunt folosite la aparatele cu aer comprimat, dar și la cele cu gaze netoxice sau neinflamabile.