Abiplas CUT 150

Categoria

Pret

leilei

Brand

Afișez toate cele 12 rezultate

Filtre

Abiplas CUT 150 – pistolet cu plasmă de înaltă calitate

Brandul Abicor Binzel

Abicor Binzel este un brand german care a luat ființă în 1945, fiind creat de către Alexander Binzel. Compania este specializată în producția, dezvoltarea și comercializarea de aparate de sudură de tip TIG și MIG-MAG, dar și în cele cu plasmă, așa cum este Abiplas CUT 150. 

Abicor Binzel are peste 30 de filiale în întreaga lume, fiind prezentă în peste 50 de țări. Sediul central se află în Germania, dar compania are fabrici de producție și asamblare în Statele Unite, Brazilia și China.

Pistolet pentru debitare cu plasmă Abiplas CUT 150

Abiplas CUT 150 M este un pistolet pentru debitare, fabricat de către cei de la Abicor Binzel. Acest dispozitiv funcționează prin răcirea cu aer comprimat, iar pentru tăiere folosește gaz plasmagen. 

Principalele avantaje pe care le are acest produs sunt:

  • este realizat într-un mod responsabil, cu piese de înaltă calitate, pentru a nu se uza rapid și pentru a te bucura de durabilitate;
  • este construit în așa fel încât să fie cât mai ușor de utilizat, având un mâner lung, cu buton;
  • cuprinde o gamă variată de accesorii și consumabile, pentru a-ți fi să găsești cele necesare când vei avea nevoie.

Acest dispozitiv este unul cu dirijare automată, pentru a fi cât mai simplu de utilizat și funcționează în curent continuu, având un regim de lucru cu gaz singular. Tensiunea de amorsare este de 7kV, tensiunea nominală maximă poate fi de 500V, iar intervalul de presiune folosit trebuie să fie între 4.8 și 7 bari. 

Abiplas CUT 150 se folosește cu duze de 1.2 mm la 70A, duză de 1.5 mm la 70-90A, duză de 1.6 mm pentru 90-120A și duză de 1.8 mm pentru 120-150A. La crăițuire se va utiliza o duză de 3 mm.

Pentru a fi întrebuințat în cele mai bune condiții, acest pistolet nu trebuie să fie folosit pentru debitare la temperaturi mai mici de -10 grade Celsius și mai mari de 40 grade Celsius. În ceea ce privește depozitarea și transportul, intervalul de temperatură recomandat este de -25 – 55 grade Celsius.

Cap de pistolet pentru aparatul Abiplas CUT 150

Dacă este nevoie să schimbi capul pistoletului Abiplas CUT 150, acesta trebuie înlocuit cu o piesă compatibilă de la același brand, mai exact cu modelul 150 MT, pe care îl poți achiziționa de la Kobill.ro. Acesta poate fi utilizat cu un amperaj de cel mult 150A, poate folosi o presiune de lucru cuprinsă între 5 și 5.5 bari și are o capacitate maximă de tăiere de 55 mm.

Întrebări frecvente

Ce este tăierea cu plasmă?

Tăierea cu plasmă este un proces termic în care se folosește un arc constrâns pentru a debita. Plasma este un gaz ionizat care conduce foarte bine electricitatea și are o temperatură ridicată. Practic, plasma încălzește foarte tare piesa asupra căreia acționează, o topește, iar printr-un jet de mare viteză suflă topitura și taie metalul. Aparatele de tăiere cu plasmă pot fi utilizate pentru a debita orice tip de material care poate conduce energie electrică și pot acționa pentru obiecte care au grosime de până în 160-180 mm. 

Cum să folosesc în siguranță un aparat de tăiere cu plasmă?

Pentru a lucra în siguranță atunci când folosești un pistolet Abiplas CUT 150 sau alt dispozitiv similar, este foarte important să ții cont de o serie de reguli:

  • folosește dispozitivul și accesoriile doar dacă sunt în bună stare de funcționare și nu prezintă defecțiuni care te-ar putea pune în pericol;
  • nu utiliza aparatul în condiții meteo nefavorabile sau în zone în care există pericol de incendiu sau explozie;
  • folosește echipamente de protecție adecvate pentru întregul corp, de la cap și ochi, până la picioare;
  • nu purta bijuterii în timpul unei astfel de activități;
  • respectă cu strictețe toate recomandările din manualul de utilizare.