Aplica filtre

Categoria

Pret

leilei

Brand

Grosime sarma (mm)

Material

Sarma Sudura INOX

Afișez 1 - 21 din 25 de rezultate

Filtre

Când se folosește și cum se alege sârma de sudură din inox

La ce folosește sârma de sudură din inox

Sârma de sudură inox de 0.8 mm sau de alte dimensiuni este un produs consumabil, folosit de obicei la aparatele MIG-MAG, pentru a lipi obiecte realizate din oțel inoxidabil. Sârma de sudură este folosită și la realizarea unor straturi tampon cu ajutorul ei. Poate fi utilizată atât pentru sudarea manuală, cât și automată. 

Sârma de sudură este folosită când se sudează cu gaz activ sau inert și este practic un material de adaos. Poate fi folosită și pentru alte materiale, precum oțel, aliaje cu Molibden, în funcție de specificațiile fiecărui produs în parte.

Cum aleg sârma de sudură din inox potrivită

Nu se alege la voia întâmplării un astfel de produs, deoarece fiecare rola de sârmă de sudură din inox vine cu o serie de caracteristici.

Primul lucru foarte important este grosimea. Aceasta trebuie să fie cât mai apropiată de cea a materialului ce urmează a fi sudat. În caz contrar, nu se va realiza un cordon de sudură rezistent. Sârma poate fi mai groasă puțin față de cum este materialul asupra căruia se va acționa, însă nu este recomandat a fi mai subțire.

Apoi, un alt aspect cel puțin la fel de important este tipul de sârmă. Ai la dispoziție varianta clasică, sarma plina utilizata cu gaz protector, dar poți alege și sârmă flux inox, caz în care miezul miezul din flux ajuta la penetrare si la sudare in medii deschise, cu vant.

Sârma de inox este folosită pentru a suda obiecte din inox, dar mai este compatibilă și cu alte materiale. Vezi dacă în descrierea produselor e trecut cel care te interesează pe tine, dacă nu, măcar compoziția chimică, pentru a-ți da seama cu ce mai e compatibil.

Greutatea unei role cu sârmă ar trebui să fie un criteriu important pentru a-ți da seama de compatibilitatea dintre aparat și produs. Vezi exact ce diametru maxim accepta aparatul și apoi alege. Totodată e și un indicator al cantității, deoarece sârma pentru aparatele de sudură nu este vândută la metru.

Când cumperi sârmă de sârmă de inox de 0.6 mm, 0.8, urmărește-i și proprietățile mecanice, pentru a-ți da seama de cum se va comporta în practică. Aici ai de luat în calcul aspecte precum: limita de curgere, rezistența la rupere, alungirea și rezistența la impact.

Întrebări frecvente

Ce aparate de sudură au nevoie de sârmă?

Cu sârmă funcționează aparatele de sudura de tip MIG-MAG, mai exact cele care lucrează cu gaz activ și gaz inert. Mai accepta sârmă de sudură și invertoarele care utilizează mai multe tehnici de sudură, însă pentru a suda cu sârmă trebuie ca dispozitivul să permită sudura în regim MIG-MAG.

De ce sunt mulți stropi atunci când sudez în gaz protector?

O problemă cu care se confruntă frecvent cei care sudează cu gaz protector e legată de faptul că se împrăștie prea mulți stropi. Ei bine, asta nu se întâmplă dacă polaritatea este corectă. Ar trebui ca pistoletele să se lege la borna cu plus, iar cleștele de masă la cea cu minus, iar dacă se folosește sârmă flux, la care nu este necesar gazul, polaritatea se inversează.

Ce să fac pentru a nu crea pori în cordonul de sudură?

Există un mit conform căruia în timpul sudurii cu sârmă se formează mulți pori. Da, acest lucru este posibil, însă nu se va întâmpla dacă știi să folosești corect aparatul. Porii se formează atunci când sudezi prea aproape de material, așadar, ceea ce trebuie să faci este să acționezi de la o distanță corectă. Dacă ai grijă, vei obține un cordon de sudură de calitate.