Baghete Sudura ALUMINIU

Categoria

Pret

leilei

Brand

Grosime Baghete (mm)

Material

Afișez 1 - 21 din 22 de rezultate

Filtre

Când folosesc baghete de sudură din aluminiu

Ce sunt baghetele de sudură din aluminiu

Baghetele de sudură sunt materiale de adaos folosite în sudura de tip TIG, atunci când se acționează asupra unor obiecte mai groase. Este important ca aceste consumabile să fie de înaltă calitate, pentru a te bucura de rezultate bune. 

Baghetele de sudură din aluminiu sunt consumabile folosite pentru a suda aliaje forjate/turnate de aluminiu. Ele sunt foarte rezistente și pot fi utilizate în domenii mai grele precum: construcții comerciale, automobile, mediu maritim etc. 

Baghetele de sudură din aluminiu sunt folosite cu ajutorul aparatelor de tip TIG AC-DC.

Avantajele și dezavantajele sudurii TIG

Așa cum spuneam, baghete din aluminiu pentru sudură sunt folosite pe aparatele de tip TIG, iar acest tip de sudură este preferat pentru multiplele avantaje pe care le asigură:

  • oferă o bună puritate și permite sudura unei game foarte variate de materiale;
  • dacă este făcută corect, nu produce stropi, procesul fiind unul curat și nici nu produce zgură la final; 
  • este foarte apreciată și când vine vorba de materiale foarte subțiri, caz în care nu se mai folosesc baghete, ci doar electrozii de wolfram.

Ia însă în calcul și dezavantajele unei astfel de proceduri:

  • este mai costisitoare, dată fiind calitatea mult mai bună a aparatelor și a baghetelor ce trebuie utilizate și înlocuite în mod constant; 
  • nu reprezintă o tehnică foarte productivă, deoarece sudura se realizează lent.

La ce aspecte să fiu atent când cumpăr baghete din aluminiu

Dacă e momentul să cumperi baghete din aluminiu pentru sudură, fii atent la conținutul de siliciu al acestora. Cu cât procentul este mai mare, cu atât proprietățile mecanice vor fi mai bune, iar asta se va vedea în temperatura de topire și rezistența la rupere și alungire. 

Baghetele fabricate din aluminiu au o anumită grosime, nu sunt universale. Diametrul se alege în funcție de cât de gros este obiectul ce urmează a fi sudat. Valorile trebuie să fie cât mai apropiate pentru rezultate cât mai bune. 

Sudura TIG se face, după cum bine știi, în mediu de gaz protector, iar pentru a afla ce gaz este recomandat pentru fiecare produs în parte, poți să citești specificațiile acestuia. Alege baghete potrivite, compatibile cu ceea ce ai de gând să utilizezi. 

Și, dacă vrei să te asiguri de faptul că folosești baghete ce respectă standarde de calitate și siguranță, fii atent la certificările cu care acestea vin (EN ISO 18273, AWS AS.10).

Întrebări frecvente

Din ce materiale mai sunt fabricate baghetele?

În afară de aluminiu, mai poți găsi și baghete fabricate din oțel, inox, alamă, oțel carbon. Alegerea se va face în funcție de compatibilitatea dintre compoziția baghetelor și cea a materialului asupra căruia vrei să acționezi.

Care sunt diferențele dintre sudură și brazare?

Frecvent auzim la sudori termenii de sudură și brazare. Aceștia implică folosirea a două tehnici diferite. 

Sudura este procedura prin care are loc o fuziune prin topirea unui material de bază, dar și a unuia de adaos. Rezultatul va fi o prindere foarte puternică, de înaltă calitate chiar și în cazul obiectelor voluminoase și groase.

Brazarea presupune lipirea a două piese solide prin adăugarea unui material de adaos. Este folosită de regulă în electronică și electrotehnică, la obiecte din cupru și în general la elemente ce nu necesită o prindere foarte puternică.